Frukost tips – fixa helgfrukosten

En av de bästa sakerna är att vakna upp en lördag och ställa mig i köket och börja göra i ordning en riktigt smarrig frukost som kittlar alla smaklökar. Lockar fram skratt och glädje i huset. Några favoriter på bordet är en god äggrätt, massor av grönsaker och härliga juicer och smoothies, chiapudding, yoghurt med en granola, scones och nygräddade frallor. Hoppas du får något frukost tips här nedan.

Frukost tips: Helgfrukost i sängen
Helgfrukost i sängen

Hemmagjord granola med kakao

En bättre frukost med egen hemmagjord granola med kakao. Granola är något jag alltid har hemma. Jag älskar smaken av crunch när det bildas klumpar av granolan och det blir ett tuggmotstånd. Jag serverade min nyttiga granola med en banana split yoghurt.
Banana split yoghurt recept

Ugnsbakad gröt i ugn

Receptet på ugnsbakad gröt aka baked oats smakar precis som en ljuvlig kaka till frukost. Kan det bli en lyxigare start på morgonen? Den är enkel att baka gröt i ugn med få ingredienser och du kan variera toppingen efter egen smak.  
Ugnsbakad gröt recept!

Spenatomelett med fetaost och avokado

Lyxa till helgfrukosten med en nyttig spenatomelett med fetaost. Att äta mer grönt och få i dig vitaminer är superviktigt för din hälsa och välmående. Med detta enkla recept på ägg med matig omelett med spenat och fetaost är det inte så svårt och den mättar magen riktigt bra.
Spenatomelett recept!

Svalkande nice cream smoothie

En slät och krämig smotthie smakar som glass och friskar upp.
Svalkande nice cream smoothie recept!

Gör din egen havremjölk – snabbt

Att dricka mjölk var något jag slutade med samtidigt som jag började studera till holistisk hälso- och livsstilsterapeut och uteslöt inflammationsbildande kost. Jag dricker numera havremjölk till mitt chai- eller matchalatte eller till bakning.
Så här gör du din egen havremjölk.

Chiapudding med kokosmjölk

Välkommen till det godaste chiapudding receptet du smakat till frukost tips. Kombinationen av kokosmjölk ger den goda kokossmaken och tillsammans med en klick turkisk yoghurt blir konsistensen lagom tjock och krämig. Jag gillar inte när chiapudding / chiagröt blir rinnig eller lös utan den måste vara tjockare.
Chiapudding med kokosmjölk recept!

Chokladgranola till frukosten

Att göra hemmagjord granola är inte så svårt och dessutom har du koll på vad du äter utan onödiga tillsatser eller stora mängder socker.
Crunchy chokladgranola recept till frukost!

Vegetarisk turkisk menemen med fetaost

Idag lagade jag Vegetarisk turkisk menemen med fetaost – en slags turkisk äggröra till brunch. I äggrätten menemen finns fetaosten som smälter i munnen och tillsammans med röd paprika blir det riktigt gott och mättande med den turkiska menemen.
Pröva omeletten!

Marinerad feta & kalamata med örter

Marinerad feta & kalamata med örter brukar jag ordna till en lyxig frukost på helgerna. Blanda örter i olivolja med fetaost och oliver och sen doppar du ett gott bröd i marinaden.
Marinad recept!

Blåbärs scones

Blåbärs scones till frukost. Kan man starta morgonen på ett ljuvligare sätt än med klassiska scones, philadelphiaost och lemon curd?
Blåbärs scones recept!

Baka saftigt valnötsbröd

Baka saftigt valnötsbröd med detta recept på valnötsbröd med rågmjöl och du kommer bli överraskad över hur god och annorlunda nötigt den smakar! Det här grova brödet med valnötter blir inte heller lika fluffigt som vanligt bröd på vetemjöl, och därför fungerar den bra för min mage när jag känner att jag vill ha bröd.
Valnötsbröd Recept!

Lämna gärna en kommentar om frukost tips nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3