Godaste aubergine recept – 7 olika middagar

Maträtter med aubergine har länge varit min favorit. Älskar smaken när den får tillagas och blir mjuk och len. Sin bästa rätt hittar aubergine i rätten Hünkar begendi där grönsaken blir till en härlig puré med smak av kokos. Annars är klassiska aubergine med köttfärs en favorit. Skapade faktiskt en auberginesallad när jag var på uttagningen av Sveriges Mästerkock en gång hehe. Aubergine recept går inte att få nog av helt enkelt. Hoppas du hittar något recept som ger dig inspiration här nedan.

Imam-bayildi aubergine recept
Imam bayildi aubergine recept

Fyllda aubergine vegetariska

Aubergine är en av mina favoritplantor. Den har speciell smak och passar bra i denna smakrika och goda rätt: Imam bayildi.
Vegetarisk fyllda aubergine recept

Stekt aubergine med panko

Skapa små söta grönsakstorn av aubergine, som blir så gott när du steker dem i olja. Den milda smaken i äggplantan träder fram när den får stekas, vilket jag verkligen tycker om. Jag brukar också panera aubergine i pankopanering för att få en krispig yta. Lägg på en klick vitlöksyoghurt.
Recept på stekt aubergine och zucchini!

Aubergine med köttfärs

En paradrätt som sträcker sig långt bak i min barndom är aubergine med köttfärs. Receptet är en turkisk rätt (Karniyarik) på köttfärsfylld aubergine som efter att du gratinerar i ugnen får en fyllig smak och ger tillsammans med köttfärsfyllning en smakupplevelse i särklass. Servera med ris.
Aubergine med köttfärs recept!

Turkisk maträtt med auberginemos

Aubergine är min favorit grönsak och även en planta som man använder mycket i det turkiska köket. Hünkar begendi heter den här rätten och namnet kommer ifrån att sultanen ville ha en god rätt. Efter många rätter blev han fast vid den här.
Hünkar begendi – Turkisk Auberginerätt recept!

Aubergine till grillat

Meze Aubergine är ett självklart tillbehör till grillar på mitt buffébord. Blanda aubergine med yoghurt och vitlök.
Aubergine till grillat recept!

Vegetarisk gryta one pot

Güveç är en smakrik och enkel vegetarisk gryta med smak av en mustig tomatsås som du lagar i en speciell lerform och rätten har sitt ursprung från Turkiet. Grytan är enkel att tillaga genom att du blandar alla ingredienser och grönsaker i formen och låter de bli tillagade i one-pot och sakta på låg värme och serverar till middag.
Güvec recept!

Aubergineragu med riskaka på stormkök

Stek aubergine och svamp med grädde i olja på stormköket. Ta dock med i beräkningen att aubergine väger mycket i packningen 🙂 men så värt för smaken. Och finns det utegrill kan du till och med grilla den.
Laga aubergine på stormkök!

Lämna gärna en kommentar om godaste aubergine recept nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3