Glutenfri saffranskladdkaka med mandelmassa

Kladdkaka är ju en favorit efterrätt året om här hemma. Nu till jul måste kladdkakan ju testas med smak av saffran och mandelmassa. Glutenfri saffranskladdkaka blev alldeles kladdig och saftig, smakar och doftar underbart för att inte tala om de goda effekterna som visats av saffran.

Saffranskladdkaka glutenfri
Glutenfri saffranskladdkaka

En studie visar på att saffran kan lindra symtomen vid PMS. Det gäller såväl psykiska symtom som nedstämdhet och humörsvängningar, som kroppsliga symtom. Efter att jag har börjat med antiinflammatorisk kost har min PMS stabiliserats, jag har verkligen sett en tydlig skillnad. Även om jag inte hade några större problem, så märker jag ändå nu att jag inte alls har ont i magen och finnarna som brukade kom precis innan mensen runt munpartiet har jag inte haft alls de senaste åren. Det är ändå ganska häftigt hur mycket vi kan ändra med kosten och kanske inte så konstigt att det vi stoppar i oss påverkar.

Glutenfri saffranskladdkaka

Världens godaste saffranskladdkaka

När jag googlade recept på saffranskladdkaka glutenfri fanns det både kladdkakor med enbart saffran, saffranskladdkaka med vit choklad. Jag valde att baka saffranskladdkaka med mandelmassa. Denna är alltså saffranskladdkaka utan vitchoklad. Men vill du baka glutenfritt med saffran testa gärna de andra varianterna av glutenfri saffranskaka. Själv tycker jag om mandelmjöl i mjuka kakor, men det går ju också bra med andra mjölsorter. Servera saffranskladdkakan till adventsfikat eller på julafton. Ljummen eller kall kladdkaka är en smaksak.

Lyckas med saffranskaka

  • Kladdkaka ska inte bli fluffig därför passar den bäst att grädda i vanlig ugnsvärme.
  • För att få en kladdig kladdkaka är det viktigt att inte ha den i ugnen för länge. Kolla av med en provpinne i smeten.
  • Väg gärna mjölet

Saffranskladdkaka glutenfri

Glutenfri Saffranskladdkaka
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid25 minuter
Måltid: Efterrätt
Kök: Svenskt
Keyword: glutenfri, Jul
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 2 dl socker alt björksocker, kokossocker
  • 2,5 dl mandelmjöl alt. vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
  • Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
  • Smält smöret och rör i saffranet, tillsätt till smeten.
  • Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla.
  • Grädda i mitten i 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

Det här kladdkaka glutenfri receptet är också väldigt populärt och välbesökt på bloggen.

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3