Weekend i Ankara

Jag berättar om min Weekend i Ankara under en helg och de platser jag besökte för shopping och mat bland annat Kizilay och Kentpark.


Kuglu Park Originally uploaded by itsanikon

Weekend i Ankara: Tunali och Kizilay

Centrumet av Ankara ligger på gatan Atatürk Bulvari. Vid början av gatan finns parken ”Kuglu park” (Svanparken). Namnet kommer av att det finns svanar och fåglar i dammen. Parken kantas av en restaurang med gröna områden. Fortsätt ner mot Tunali hilmi vägen , som har ett utbud med shopping och restauranger för överklassen. Besök Pasabahce som är Sveriges motsvarighet till Cervera med serviser, kristaller och annat för hemmet. Kedjan Ipekyol har en klassiskstil och känns lite som Filippa K i samma prisnivå. Yargici har estetiska och romantiska kläder och assocoarer a la Noa Noa. Avsluta dagen på en utav de fina uteserveringarna. Här i Tunali är det lugnt och det är vårväder i oktober.

Går du istället mot slutet av Atatürk Bulvari gatan kommer du till Kizilay, där utbudet är mer varierat och riktar sig till medelklassen. Här kan du hitta klädmärket Koton, som har trendiga och prisvärda kläder. LC waikiki är ett annat märke som har prisvärda barnkläder. När du ändå är här kan du färga eller klippa håret för under hundralappen. Avsluta dagen med att äta fisk på restaurangen Kumsal. Det är inte alls vackert inne, men maten är suverän.

Shoppingvaruhus

Du tar dig till Kentpark för under hundralappen med taxi från Atatürk Bulvari. Varuhuset är som NK och här kan du hitta allt du vill. Favoritbutiker är Park Bravo, som har designkläder som är riktigt prisvärda. Frisören Toni&Guy finns på tredje våningen, men säkert kostar det rätt mycket. En skönhetsbutik liknande Lush finns där du kan köpa handgjorda tvålar. Ekologiska matprodukter i ett saluhandel på bottenvåningen. Ät lunch på någon av restaurangerna högst upp.

Varuhuset Cepa ligger tvärs över gatan mot Kentpark.
Tiffany har sötaste sortimentet av ballerinatofflor i årets vinterkollektion för endast hundralappen.

Butiker i Ankara:

Yargici – Designern Neslihan Yargici
Park Bravo
Ipekyol
LC Waikiki
Koton
Pasabahce

Övernattning: Prisvärt alternativ Hotel Best med konferensanläggning.