Nyttigt bröd med havre

Varför inte baka ett eget nyttigt yogabröd. Den här sveper du ihop i en enda rörelse (nästan).

Yogabröd
Nyttigt yogabröd

Denna morgon bytte jag ut den svarta duken mot den gula. Visst blev det fint? Nu behöver jag en bukett tulpaner till bordet, så är det vår hemma hos oss. Det är små knep att ta till för att piffa upp vardagen. 

Jag fick Pastirma från Turkiet på mittbilden. Så det åt vi som pålägg, väldigt gott.

Vad många ni är som börjar titta in här förresten, och jag får många trevliga mail av er läsare. Tack för att ni kikar in i mitt krypin.

Recept Nyttigt yogabröd

Källa: Bloggen Tårtspecialisten

Nyttigt bröd

Portioner: 10 st

Ingredienser

  • 25 g jäst ½ paket
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • dl havregryn gärna fiberberikade
  • 3/4 dl krossade linfrön
  • dl vetemjöl
  • olja
  • eventuellt också diverse frön och kärnor t ex solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön (etc)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Häll ljummet vatten i en skål. Smula ned jästen i vattnet, och tillsätt sedan salt och honung. Rör sedan ned de övriga ingredienserna i blandningen. Rör runt (med t ex en träslev) till en lös deg. Täck över skålen och låt degen jäsa i cirka 40-50 minuter. Olja en plåt väl, och häll över degen från skålen. Låt degen flyta ut (som en stor, rund och platt ”bulle”) och platta försiktigt till den om det behövs. Strö över de frön/kärnor som du vill ha på ditt bröd. Grädda i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

Prova mitt godaste brödrecept: Valnötsbrödet!