Glutenfri scones

Baka glutenfri scones recept som ger väldigt goda och fluffiga scones. Du kommer bli förvånad över hur man gör ett glutenfritt recept som kan bli så här saftigt och gott, dessutom utan jäst. Nyttiga glutenfria scones till frukost.

Glutenfri scones

Glutenfri scones

Det här receptet på bästa glutenfria scones är bakat med mjölmix. Du kan självklart ta och mixa din egen mjöl om du inte har mjölmix hemma. Jag använde också bakpulver istället för fiberhusk och det funkar också. Sconesen blev väldigt fluffiga och goda. Sconesdeg ska vara lite kladdig, det gör att de blir mjuka.

Tillbehör till enkla glutenfria scones:
Jag brukar äta mina scones med färskost och marmelad, ibland med smör och ost och andra gånger med nutella. Fördelen med glutenfria scones är att det är väldigt enkelt att baka och passar bra till frukost.

Glutenfri scones

Total tid15 minuter
Måltid: Frukost
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 3 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl yoghurt filmjölk eller mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner matfettet och hacka samman till en småsmulig massa.
  • Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en något kletig deg.
  • Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Servera dem nygräddade.

Video

Recept på havrescones!

Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3