Varje gång jag har med mig Sulu köfte – Turkisk köfte som matlåda får jag nyfikna blickar. Och det är kanske inte så konstigt. 🙂 Och dessa turkiska köfte i tomatsås är utsökta.
Jag brukar rulla köftena och lägga in dem i frysen. Sedan när jag vill ha något fort tar jag fram dem och kokar i tomatsåsen. Praktiskt, eller hur? Har ni tips på vardagsrätter som snabbt kan tillagas på vardagar? Ibland vill man bara att det ska gå fort.
Recept turkisk köfte
Turkisk sulu köfte
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 250 gr köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 st ägg
- Salt peppar, ev. någon starkare krydda ex. chilipeppar
- Tomatsås
- 1 msk tomatpure
- Salt
- Vatten
Instruktioner
- Så gör du din sulu köfte
- 1 Skala och riv löken med hjälp av rivjärnet.
- 2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt.
- 3 Koka 6 dl vatten i en kastrull.
- 4 Lägg i tomatpurén så att det löser upp sig och sedan köften som du kokar på svag värme i cirka 20 min. Salta lite i slutet och låt det småkoka lite till innan du lyfter bort den från värmen.
Kika in på kikärtsgryta – nohut recept!
Hittade din blogg via B Höglunds matblogg. Vilken underbar blogg!! Sitter här o suktar efter allt underbart gott du visar upp. Gözleme som jag inte ätit på länge, länge, länge… ohhh så mycket gott du visar…
Jag kommer fortsätta följa dig o lägger in dig även i min länklista.
Lagar också en del turkiskt men inte i närheten av dina läckerheter ;). Min man är fr Istanbul o har bott här i Sverige i dryga 20år. Men hans köftes är de goaste som finns :D.
Kram
Detta låter spännande. Det passar nog hela min familj. Håller med Dubbelörn om att det är kul att kika runt bland din trevliga mat.
Tack tack…vad snälla ni är 🙂
ska bulgurn vara rå när du blandar i den?