Resor och tips

Här kommer jag dela mina restips från olika delar av världen. När Corona kom myntades också begreppet hemester och människor började leta efter semester tips på hemma plan.

Turkiet
Turkiet är ett land som jag brukar åka till rätt ofta eftersom mina föräldrar har ursprung därifrån och jag har släkt i Kappadokien, Antalya, Alanya, Ankara och Istanbul. Rest i Kappadokien en hel del, Istanbul flera gånger, Ankara, Bodrum, Izmir, Antalya, Alanya, Kemer, Svarta havskusten roadtrip.

Sverige
Här har jag rest runt från norr till söder. Från Idre till Skåne och Österlen. Mycket Stockholm då jag bor här. Gotland, vandringar på olika platser som Höga Kusten, Omberg, Sörmlandsleden, Paradiset i Stockholm. Otaliga skidresor.

Europa
Jag har rest i bland annat Italien till Rom, Venedig.
I Frankrike har jag besökt franska rivieran Nice och dess andra omkringliggande pittoreska småstäder. Jag har varit i Storbritannien och besökt London och Watson. Norge i Oslo.
Tallinn i Estland och ätit Michelin mat i särklass.
Spanien och Andalucien området, Malaga, Granada. Men även Palma för sol och bad.
Kreta i Grekland.

Andra länder jag har besökt är Australien under föräldraledigheten med mitt andra barn.
Thailand på vägen hem där och även Thailand på bröllopsresan.
Argentina på studieresa med klassen på Universitetet. Och New York såklart New York, alla tjejers dröm.

Mycket äventyr som berikar livet. Hållbarhet är en viktig aspekt i mitt liv och jag jobbar med transporter och kollektivtrafik. Därav har jag försökt resa mindre de senaste åren. En resa om året tycker jag att man kan unna sig, och finns det möjlighet är det bättre att ta tåg eller buss som är elektrifierade. Förhoppningsvis blir flyget elektrifierat inom närmsta tid så att vi kan resa med gott samvete ibland.