Tips morgonrutiner Smoothie Bowl

Jag är inne i en smoothieperiod just nu. Så enkelt att röra ihop frukter som bär och banan, mjölk och börja dagen med en Smoothie Bowl och addera fler morgonrutiner som gör gott för din hälsa. Investera i dig själv.

Smoothie bowls
Smoothie bowls

Morgonrutin tips för hälsan

  • Lugn morgon: En annan morgonrutin är att börja dagen med lite solhälsningar och jag gör ett bestämt antal enligt Ashtangayoga. Jag brukar också hänga på olika parkyoga omkring Stockholm när jag hinner. Att yoga för mig är att koppla av och varva ner. Jag har lätt att göra saker och tycker om att röra på mig eller träffa folk. Vardagen med barn är ju rätt fylld bara det. Så yogan har blivit ett andrum där jag tittar in i mig själv och känner tacksamhet och närvaro. Men just att hitta tiden till att yoga kan vara svårt om man inte hittar en rutin. Så ett stort tips är att just göra det till en morgon eller -kvällsrutin eller både och. Börja med små steg och förvänta inte för stora saker av dig själv. Börja exempelvis med 5 minuter om dagen och öka så småningom. Ett annat tips är att yoga med vidoes på youtube där de har 30 dagars yoga osv och då blir det som ett schema och det blir enklare gjort. Namaste mina fina vänner! Meddela mig om ni har kommit igång så kan vi peppa varandra. 
  • Djupandning/ meditation: Börja morgonen med att djupandas i cirka 10 minuter. Du kan använda appen calm där det finns en funktion för djupandning eller så kan du lyssna på meditation med Tara Brach på podcast. Att djupandas lugnar ner oss och varvar ner kroppens organ, vilket är viktigt för en bra funktion av kroppen. Idag är vi alla stressade och signalerar till kroppen att vi är i stress, genom att djupandas ger vi signaler om att vi är lugna. Det gör verkligen skillnad, prova i några dagar. Jag använder även sömntejp när jag ska sova på natten, vilket förbättrar min andning genom näsan. Att andas genom näsan är det naturliga, det finns flimmer som filtrerar skadliga partiklar att komma in i kroppen. Genom näsan värms också andningen upp vilket blir behagligare när luftutbytet sker i lungorna. 
  • Skriv dagbok: Skriv en tacksamhets dagbok för att försöka fokusera på det som är positivt. Vår hjärna påverkas av våra tankar och ju mer positivt vi tänker desto gladare blir vi och mår bättre. 
  • Drick citronvatten för att göra kroppen basisk. De mesta vi äter har surt ph och det behöver balanseras. Sen brukar jag börja äta i små mängder på morgonen och ibland till och med vänta till lunch i en periodisk fasta. 

Prova även krämig Nice cream smoothie!