Svalkande nice cream smoothie

Jag brukade höra talas om Nice cream från olika ställen som tidningar, sociala medier, men hade inte testat det själv hemma. Dessutom gick det inte med min blender hemma. Jag testade att ha i mjölk och den blev aldrig som glass. Sen tog jag fram matberedaren, och waow vilken skillnad i konsistens och så himla gott det var med svalkande nice cream smoothie.

Svalkande nice cream smoothie

Fulla med nyttigheter och perfekta till mellis

Det smakar som glass, men utan socker och med massor av antioxidanter och nyttigheter. Kan det bli bättre? Perfekt till frukost, brunch, mellis, när hungern kommer. Extra bra när du är i fas 2 och ägglossning i din cykel, alltså Follikulära som jag kallas Fantastiska fasen, eftersom det är då vi känner oss på bra humör. Då behöver vi äta kallare och enklare kost som smoothie. Och även under ägglossning, då östrogennivåerna behöver balanseras med grönt och frukt. Om ni har någon blender som lyckas få till en bra glasskonsistens så får ni gärna tipsa om vilket så skulle jag vara så tacksam.

Svalkande nice cream smoothie

Här på min instagram finns en video på hur jag gör min nice cream.
Gör så här: Jag brukar oftast ha frysta bananer i frysen. Sen brukar jag ha i hallon, ibland blåbär. Ibland kan jag slänga i något pulver som acai, blåbärspulver. Sen lite yoghurt. Lite havremjölk. Och mixa till en len konsistens. Sedan serverar du med valfri topping. Toppingen är allt. Jag brukar ha jordnötssmör eller mandelsmör, kokosflingor, gojibär, hampafrön och skivade frukter som kiwi. Variera gärna din smoothie med olika frukter för att få i dig av en variation av vitaminer.

Tips! När du fryser bananen, så frys först dem på en tallrik och sen tar du över dem i en skål, så slipper du att de klibbar ihop.

Jag hade förvisso prövat det ute på cafeér. I somras testade jag att äta Mahalos Pithaya smoothie och my god, ni måste prova den! Hur får dem till den? Så himla söt och perfekt. Jag har köpt pithayapulver och testat det men inte fått samma smak. Gaaahh…..

Här är annars ett annat recept på vanlig Smoothie med antioxidanter som också är gott ibland. Vissa dagar vill jag ha nice cream andra dagar vill min kropp ha drickbar smoothie.