Välkommen till det godaste chiapudding receptet du smakat. Kombinationen av kokosmjölk ger den goda kokossmaken och tillsammans med en klick turkisk yoghurt blir konsistensen lagom tjock och krämig. Jag gillar inte när chiapudding/ chiagröt blir rinnig eller lös utan den måste vara tjockare. Testa min Chiapudding med kokosmjölk – så god och snabb att laga och utan socker!

Vilken kokosmjölk till chiapuddingen?
Till den här chiapuddingen med kokosmjölk använder jag kokosmjölk från Kung Markatta. Det går även bra med andra märken, såsom Granit, Ica. Hemligheten med detta recept är att chiapuddingen blandas med turkisk yoghurt och blir krämig och tjock. Även kokosflingor i chiapuddingen ger den det där extra. Chiafröna sväller och ger den geléaktiga konsistensen. Vill du kan du kombinera en nice cream (en tjockare smoothie på bär) med chiapudding, för att få i dig mer näring.
Fördelar med chiafrön i chiapudding med kokosmjölk
Chiafrön är väldigt nyttiga, så se till att de är en del av din kost. Med chiapudding får du i dig det naturligt på ett enkelt sätt.
- De innehåller omega 3 – ALA.
- De innehåller vegetabiliskt protein.
- Det finns både kalcium och c-vitamin.
- Rika på antioxidanter.
- Chiafrön håller mätt och är bra för matsmältningen
- Bär och yoghurt
- Mandelsmör/ jordnötssmör & hackade nötter
Topping chiapudding
Till min chiapudding har jag hallonchiasylt som topping. Du kan även ha:
- Granola hemmagjord
- Äppelpaj smak – gör en äppelkompott genom att koka äpplen i kanel och honung
- Banan – stek banan i kokosolja och lönnsirap
Nyttig chiapudding recept
Chiapudding med kokosmjölk
Ingredienser
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
- 1 dl turkisk yoghurt
- 4 msk chiafrön
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl riven kokos
- Lite honung
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienser och låt stå i kylen över natten.
- Servera med frysta hallon som du pressar till sylt eller gör egen chiasylt.
Annars är denna turkiska mjölkjpudding sutlac väldigt god om du vill testa något annorlunda.