Cheesecake lemon curd

När det blir över lemon curd kan du snabbt svänga ihop en citron cheesecake lemon curd till fika. Somrigt och friskt passar bra en varm dag i solen!

cheesecake_lemoncurd

Ett tag hade jag fastnat för lemon curd. Så himla gott och det går ju även lika bra att använda till bakverk som pålägg på mackan. Så har du några citroner som håller på att bli dåliga se till att använda dem till en cheesecake lemon curd eller varför inte göra en frisk och läskande lemonad dryck

En citron om dagen

Citron är basisk och hjälper till att balansera vårt ph-värde. Därför har jag som vana att försöka dricka ett glas citronvatten på morgonen.

Källa: Arla

Är du en som gillar surt eller sött? 
 

Cheesecake lemon curd

Krämig citron cheesecake som bakas i ugn
Förberedelser3 minuter
Tillagningstid30 minuter
Portioner: 8 bitar

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g Kesella kvarg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • Lemon curd

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel.
  • Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
  • Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Bred på lemon curd och ställ i kylen så att det svalnar.