Cheesecake lemon

När det blir över lemon curd kan du snabbt svänga ihop en cheesecake lemon till fika. Somrigt och friskt!

cheesecake_lemoncurd

Hej! Ett tag hade jag fastnat för lemon curd. Så himla gott och det går ju även lika bra att ha till bakverk som på mackan. Så har du några citroner som håller på att bli dåliga se till att använda dem till en cheesecake eller varför inte göra en lemonad

Visste du att…

Citron är basisk och hjälper till att balansera vårt ph-värde. Därför har jag som vana att försöka dricka ett glas citronvatten på morgonen.

Recept Cheesecake lemon

Ingredienser, 8-10 bitar
10 digestivekex
75 g smör

Fyllning
500 g Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel.
  2. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
  3. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Bred på lemon curd och ställ i kylen så att det svalnar.

Källa: Arla

Är du en som gillar surt eller sött?