Påskdessert – 9 efterrätter att baka nu

Att avsluta påskbuffén med något sött och gott är tradition. Tycker du om lättare efterrätter, kanske en mindre nyttig raw boll, no-bake cheesecake eller chokladkakor? Jag tipsar här om recept på Påskdessert – 9 efterrätter att baka nu. Dekorera med några fina chokladägg som påskägg. 

Här är en samling recept på påskdessert – 9 efterrätter att baka nu: 

Sekerpare är en söt klassiker under turkiska fester, varför inte bjuda in den till påsken? Jag gillar denna eftersom den inte är lika söt som baklava, och känns lite matigare då det är en kaka som får ligga i sockerlag.

Turkisk söt dessert (Sekerpare)
Turkisk söt dessert

Nyttiga raw morotsbollar med kanel&kokos är perfekt om det är någon som äter mindre sött. Morötter ger tillsammans med havregryn en god smak i detta recept. 

morostbollar-nyttigt-recept

Profiteroles är lätta och smälter i munnen. Passar perfekt till påsk och byt ut frostingen till något gult som Lemon curd. Första gången jag gjorde denna jublade familjen.

Profitoroles hallonfyllning

Marängtårtan är superenkel och god, dessutom gluten- och sockerfri. Vem älskar inte färska jordgubbar med kokosgrädde.

Glutenfri marängtårta - enkelt recept
Glutenfri marängtårta – enkelt recept

Enkel daimtårta är mammas favorit, den är det enklaste du kan baka under påsk och väldigt god. Plus för väldigt få ingredienser!

Enkel daimtårta
Enkel daimtårta

Macaroons tog världen med storm när de trendade. De är fortfarande lika söta i pastellfärger, som passar påsken riktigt bra. Vill du ha lite pyssel kan du skapa kycklingfigurer på sugarpaste på.

Macaroons-kalas
Macaroons

Somrig cheesecake som smakar mousse och är no-bake samt är en stor favorit, enkelt, lättlagat och gott. Byt ut frostingen mot något gult, varför inte prova mangopuré eller passionsfrukt. 

somrig cheesecake med bär
Somrig cheesecake med bär

Citronpaj är en klassiker, syrlig och med marängtäcke blir detta en lyxig dessert att ha som avslut på påskbuffén.

Citronpaj-med-maräng

Små formkakor är söta och kan dekoreras med gula frukter som mango eller aprikoser i konserv. 

Små formkaks tårtor
Små formkakstårtor