Baka glutenfritt bröd

Baka glutenfritt bröd med bovetemjöl och rismjöl. Ett väldigt enkelt recept och ger supergoda frallor till frukost. Färska med en klick smör på kan du njuta av det glutenfria brödet, som smakar precis som vanligt bröd. Jag är på riktigt förvånad över att det kan bli så gott och fluffigt.

Glutenfritt bröd

Baka glutenfritt bröd

Att få till ett gott bröd kan vara svårt med gluten. Men med rätt mjöl och produkter behöver det inte vara så svårt. I det här saftiga glutenfria bröd receptet har jag använt bovetemjöl och rismjöl. Det tycker jag blev väldigt gott. Om du vill kan du lägga i lite morötter för att få det ännu saftigare eller kanske lite nötter. Och viktigt att ta ut i tid när de är gyllene i färgen så de blir saftiga och mjuka.

Det som jag gillar med det här receptet är att det går snabbt att baka. Du blandar ihop fiberhusk med vätska så att det sväller. Sedan tillsätter du lite olja och havregryn. Och sist blandar du i mjöl och knådar ihop till en kladdig deg. Väldigt enkelt och snabbt glutenfritt bröd utan jäst. Så blir du sugen på frallor på morgonen behöver du inte gå och handla färsk jäst utan du tar bara fiberhusk från skafferiet.

Jag väljer att äta mindre gluten i min kost, då jag har märkt hälsofördelar med det efter att jag utbildade mig till holistisk hälsocoach. Jag läkte bland annat min knä- och höftskada när jag slutade äta gluten. Läs mer om min syn på kosten och hälsa. Det som jag har gjort när jag har gått över till glutenfrikost är att baka med rena mjölsorter och inte mjölmix.

Glutenfritt bröd

Saftigt och gott bröd utan gluten
Total tid50 minuter
Måltid: Frukost
Portioner: 9 st

Ingredienser

 • 3,5 msk fiberhusk
 • 5 dl vatten eller mjölk
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk salt
 • 1 dl havregryn
 • 2 dl rismjöl
 • 2 dl bovetemjöl durra eller teff går också bra
 • Olja till pensling
 • 0,5 dl solrosfrön att strö över

Instruktioner

 • Blanda fiberhusk i vätska. Låt stå och svälla till en geléaktig konsistens i minst 15 minuter. Vispa med en ballongvisp så att det fylls med luft och gör bullarna fluffiga.
 • Tillsätt olivolja och salt. Vänd ner havregrynen i smeten och rör om.
 • Blanda i rismjöl och bovetemjöl i smeten och arbeta in med fingrarna. Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens. Det ska vara lite kladdigt.
 • Forma till bullar. Pensla med olivolja och strö över frön. Grädda i ugn i 200 grader i 30-45 minuter mitt i ugnen. Ta ut när de fått guldig färg, så blir de saftiga. Om du har i de för länge finns risk att de blir torra.

Testa min glutenfria morotsbröd, också bakat med bovetemjöl.

Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3