Frukost – Marinerad feta & kalamata med örter

Frukost – Marinerad feta & kalamata med örter brukar jag ordna till en lyxig frukost på helgerna. Blanda örter i olivolja med fetaost och oliver och sen doppar du ett fluffigt bröd i marinaden. Förvara marinaden i kylskåp och ta fram när du är sugen.

Frukost - Marinerad feta & kalamata med örter

Vad innehåller oliver?

Oliver är nyttigt och innehåller fleromättat fett som är bra för att minska risken åderförkalkning och innehåller E-vitamin. Gröna oliver är omogna och svarta är mogna. Enligt äkta vara som bevakar matbranschens fusk plockar vissa leverantörer oliverna gröna och färgar dem svarta kemiskt med järnglukonat som du kan hålla utkik efter i ingredienslistan. Man använder även en process för att snabba på processen att ligga i saltlag efter plockning och istället låta de ligga i lut och då försvinner de goda aromerna. Välj oliver som är ekologiska, kalamata, gröna oliver franska picholine eller spanska manzanilla exempelvis Kung markatta.

Frukost – Marinerad feta & kalamata recept

Frukost – Marinerad feta & kalamata med örter recept

Ingredienser

  • 1 dl kalamata oliver
  • 2 dl tärnad fetaost
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk gräslök
  • ca 3 dl olivolja el. 2 dl olivolja, 2 dl solrosolja ifall du inte vill att oljan ska frysa fast

Instruktioner

  • Blanda alltsammans utan fetaost försiktigt. Tillsätt den till sist. Ät med nybakade frallor.

Prova denna goda tiktok recept ugnsbakad gröt!

Lämna gärna en kommentar om inlägget Marinerad feta & kalamata nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3