Krämig potatissallad med purjolök

Krämig potatissallad passar utmärkt mot sommaren. Få saker slår majonnäs, så himla gott! Potatissalladen får smak av en god majonäs, purjolöken och kaprisen. En väldigt enkel och god mat som passar till buffé.

Krämig potatissallad med purjolök

Krämig potatissallad med purjolök

Till potatissalladen serverade jag egengjord rostbiff. Jag lagade den till temperaturen 68-70 grader då jag har svårt för väldigt rött kött. Den blev ju ändå lite rosa som ni kan se på bilden.

Buffémat tycker jag är så kul, eftersom man gör så mycket olika varianter av saker. Jag brukar oftast lägga fram linsbiffar, börek, en god sallad, några bakverk och så får gästerna ta det dem vill ha.

Den här potatissalladen passar också bra till utflykter. Ibland brukar jag byta ut potatisen mot linspasta för att få variation. 

Är potatis nyttigt? 

Att äta potatis kall är bättre än varm, eftersom fibrerna återbildas när den kallnar. Och fibrer är som bekant bra för magen och mättnaden. Dessutom är potatis ett bättre alternativ än pasta eller ris.

Recept Krämig potatissallad:

Ingredienser, 4-6 portioner
8-10 st potatisar, kokta & kalla, 700 g
1/2 st purjolök, hackad
4 msk lätt majonäs
3 dl gräddfil
2 msk kapris
Dill, salt, vitpeppar, citronpeppar

Gör så här

  1. Blanda en lätt majonäs, gräddfil, purjolök och kapris i en skå tills det blir jämnt. Smaka av såsen med salt, hackad dill och peppar.
  2. Skala den kokta potatisen, skär den i små bitar och blanda med såsen och lägg upp i en skål.