Krämig potatissallad med kapris

Krämig potatissallad med kapris och purjolök recept passar utmärkt mot sommaren till exempel till grillat eller som buffémat, plockmat till midsommar. Få saker slår en krämig majonnäs, så himla gott och en bättre smakhöjare får man leta efter! Potatissalladen får smak av en god majonnäs, purjolök och kapris. En väldigt enkel och god potatissallad med kapris som passar till buffén.

Krämig potatissallad med kapris
Krämig potatissallad med kapris

Potatissallad till grillat

Potatissallad passar bra till grillat på buffébordet. Till potatissalladen serverade jag en smakrik egengjord rostbiff. Jag lagade den till temperaturen 68-70 grader då jag har svårt för väldigt rött kött. Den blev ju ändå lite rosa som ni kan se på bilden och lagom saftig. Men rostbiff och potatissallad passar bra ihop, det är sen gammalt. 

Potatissallad på färskpotatis

Buffémat tycker jag är så kul att servera, eftersom man gör så mycket olika rätter av mat och gästerna kan välja och vraka bland sina favorit maträtter. Jag brukar oftast lägga fram vegetariska linsbiffar, börek, en god och fräsch sallad, några söta bakverk och så får gästerna ta det dem vill ha.

Den här krämiga potatissalladen med gräddfil passar också bra till utflykter och håller sig några dagar i kylen som exempel matlåda. Varför inte servera potatissallad på färsk potatis på självaste midsommarbordet. Ibland brukar jag byta ut potatisen mot linspasta för att få variation och om du vill äta en pasta utan gluten. Tänk också på att det finns olika potatissorter. Fundera på när du lagar med potatis om du vill ha en fast potatis eller mjölig. King Edward är en populär potatis som passar för både moser och fastare rätter.

Krämig potatissallad recept

Att äta potatis kall är bättre än varm, eftersom fibrerna återbildas när den kallnar och om potatisens nyttigheter brukar professor Stig Bengmark prata om. Och fibrer är som bekant bra för magen och mättnaden. Dessutom är potatis ett bättre alternativ näringsmässigt än pasta eller ris. På sommaren kan du med fördel välja färsk potatis i potatissallad, som smakar mer och innehåller mer näring. Du kan också variera ditt recept och göra en fransk potatissallad med dijon eller en turkisk potatissallad med mycket smak. Har du mycket potatis hemma kan du kika in på mina potatisrecept!

Krämig potatissallad

Krämig potatissallad på färskpotatis
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Buffe
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 8-10 st potatisar kokta & kalla, 700 g
  • 1/2 st purjolök hackad
  • 4 msk lätt majonäs (alt. vegansk)
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk kapris
  • Dill salt, vitpeppar, citronpeppar

Instruktioner

  • Blanda en lätt majonäs, gräddfil, purjolök och kapris i en skå tills det blir jämnt. Smaka av såsen med salt, hackad dill och peppar.
  • Skala den kokta potatisen, skär den i små bitar och blanda med såsen och lägg upp i en skål.

Lämna gärna en kommentar eller recension om receptet potatissallad på färsk potatis nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang blir uppskattad. <3