Paris guide: Från Malin Rouge till Versailles slott

Måndag 19 maj, 2014. Paris guide : Dag 3 där jag berättar om de ställen som vi besökte under vår resa. Restaurang Chartier var värd besöket. Även Versailles slott var väldigt vacker. Malin Rouge val lite kul på kvällen att besöka.

My Paris 3: en Paris guide
Paris, Frankrike.

Att göra i Paris

Macarons på Laudureé

Gatan Champs de Olysse är som en stor modegata med en hel del välkända butiker. Här ser du triumfbågen och har också macarontillverkaren Lauduree. Macaronsen var väldigt fräscha och smälte i munnen. Jag shoppade ifrån butikerna Naf Naf, Permod och självklart Disney butiken.

Besök på en fransk restaurang 

På kvällen blev det fransk meny med anka och Peach melba på restaurang Chartier. Hit ska du komma om du vill uppleva en traditionell fransk restaurang. Det är kö ut från restaurangen till gatan och vi fick vänta i cirka en halv timme. Jag stiger in och blir mottagen av springande och stressande servitörer men med ett leende på läpparna och trevlig gestikulering. Lokalen har högt i tak och ger en känsla av att jag står mitt i en Fransk restaurang på film. Det är ett högt surrande i bakgrunden från alla gäster och ett högt tempo. Maten smakar väldigt bra och till ett rimligt pris. Vi fick betala 20 euro för huvudrätt med tillbehör och dryck, efterrätt med kaffe.

Besök på Malin Rouge

Moulin Rouge besökte vi på kvällen och det var lite annorlunda från de andra ställena i Paris. Här är nattlivet och show i fokus på Molin Rouge. Vi besökte även Eiffeltornet på natten, vilket var magiskt.

Besök på Versailles slott

Sista dagen åkte vi ut med tåg cirka en halvtimmes resa till Versailles slott. Den var väldigt pampig och stor. Även trädgården var stor och vacker och mysig att promenera på. På eftermiddagen handlade vi souvenirer och åkte hem.

Vanliga frågor om Paris:

Hur många dagar behöver i Paris?
Jag skulle säga att det räcker med en weekend för att se sevärdheterna.

Var ska man bo i Paris?
Bo i centrala Marais, mysiga Montmarte eller operan är fina områden.

Hur kan man ta sig runt i Paris?
Kollektivtrafiken fungerar jättebra.

Läs de andra parisguiderna i serien:
Parisguide 1
Parisguide 2

Få inspiration till fler resor i Europa!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3