My Paris 2: en Paris guide

Söndag 18 maj, 2014. My Paris 2: en Paris guide där jag berättar om min weekendresa och delar med mig av platser jag har besökt som Eiffeltornet, operan och Sacre coeur.

På söndagen intog vi vår frukost på Notre Dame i ett mysigt cafe.

omelett
I frukosten ingick nybakade croissanter, baguetter med sylt, cafe aue lait, juice och en omelett med fyllning.
fransk-frukost

Sacre Couer med fin utsikt

Idag var destionationen operan och Sacre Coeur på toppen av Montmarte. Inträdet var 10 euro. Vi tog oss till fots till båda ställen. Utsikten är jättefin från kyrkan Sacre Coeur och det finns massor med fina restauranger att äta från här. Själv åt jag en jättegod löksoppa med brödbitar i. Restaurangen hette Café Le Petit pont som vi stannade till vid.
My Paris 2: en Paris guide

My Paris 2: en Paris guide

Operans ingång var bedårande, så vi tog en massa selfies.
opera2
Vackra balkonger (till vänster). Vi som var på resan (till höger).
montmarte
Längs med vägkanten kunde man hitta fruktstånd med fräscha grönsaker och frukt. På väg upp till kyrkan Sacre Coeur var det här till höger. Den till vänster är torget väl uppe. Här står vi framför Starbucks då de har gratis internet för deras gäster.
sacre-coeur-utsikt
Utsikten från Sacre Coeur var så bedårande. Paris kallas också ljusets stad.
musslor
Musslor och pommes frites är en klassiker.
crepesmednutella
Crepes måste vi äta när vi är här, finns med olika fyllningar. Vår favorit blev nutella. Hann inte smaka Crepse Suzette.
chevrechaud
Chevre chaud sallad (till vänster).

Magiska Eiffeltornet

Eiffeltornet var precis så magisk som jag hade föreställt mig. Den är så vacker och estetisk. Jag skulle kunna stå och titta på den i timmar och fyllas av paris känsla. Eiffeltornet blixtrar till vid midnatt i cirka 5 minuter, vilket är vackert.

St Martin 

Här finns det en hel del restauranger att välja mellan. Vi åt kött fondue på en restaurang. Vi fick in en gryta med kokande vätska. Sedan fick vi varsin tallrik med kött, som vi fick doppa och tillaga själva. Lite roligt och annorlunda sätt att äta på. Till efterrätt åt vi Creme Brulee.

fondue

Guiden fortsätter med en sista Parisguide del 3.