Semester i Europa

Här samlar jag alla mina resor på semester i Europa så att du enklare kan hitta och få inspiration. Att åka på semester kan ha olika syften, ibland vill vi åka på en weekend och kanske upptäcka en ny stad och ibland vill vi kanske bara resa till solen.

Semester i Europa: venedig-glass
Venedig

Städer att åka till – semester i Europa

Stadsresor är trevliga att åka på kortare över helgen eller varför inte tågluffa under sommaren och åka runt i flera olika städer under din semester i Europa. Ja bil eller buss är ju också ett alternativ.

Venedig resa – Verkligen underbart vackert här. Romantiskt! Jag gillar alla de söta små gatorna och kanalerna. Riktigt mysigt att bara sitta vid en bro och äta en pizza tittandes på en kanal. Burano med färgglada små fiskehus är en idyll.

Nice på franska rivieran – Fin stad, jag gillar de söta husen och arkitekturen. Du kan göra utflykter till olika ställen, enkelt att ta sig runt. Kanyonen Gorges du Verdon är otrolig, måste upplevas.

Härlig weekend: Rom – mycket historia. Colloseum är häftigt, så stort och historisk. Även fontänen och torget är värda ett besök.

Watson: Harry Potter museet – en rolig upplevelse med barnen. Väldigt mysigt att se hur filmen har skapats på insidan! Låt barnen få bestämma semestern!

London (kommer text)

Paris guide – Paris är bara Paris. Underbar! Jag älskar caféerna med stolar vända mot gatan. Så franskt! Baguette och ostar på en grön park, mmmm. Eiffeltornet är bara underbar.

Norge – Oslo och Geiranger

Malaga, Granada Anadulica – Palatset i Granada Alhambra var så himla vackert och historiskt.

All inclusive hotell under semester i Europa

All inclusive är ett koncept som är skönt när du har småbarn och vill vara kvar på samma ställe. En anna fördel är också att du vet vad allt kommer att kosta.

Ocean beach club Kreta – all inclusive hotellet som gäller! Modernt och lugnt!

Andra tips på resor i Europa som jag också vill åka på:

Tågresa Köpenhamn – Prag – Budapest – Slovenien – Wien

Italien (planerad resa till 2024 Milano, Florens, Gardasjön, Cinque terre, Puglia)

Marbella – ibiza

Atlanthavsvägen – Norge – vägen är byggs på öar och broar och känd för sin skönhet.

Island, Reykjavik finns Blå lagunen populärt spa

Plitvicesjöarna – Kroatien

Läs om mina andra resor här för att turista i världen och mina tips på hur du planerar din resa!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3