Härlig weekend i Rom

Hemkommen från en härlig weekend i Rom. Blev så inspirerad att laga en massa Italiensk mat nu efter besöket. Läs vilka platser jag besökte i min reseguide Rom.

Härlig weekend till Rom

Härlig weekend till Rom

I Piazza Navona träffas folk och småpratar över en kopp kaffe. Att dela människors glädje är vardag här i Rom. Så underbart härligt att få känna denna atmosfär. En stad att leva i eller i alla fall att återvända till. With love from Rome! Carpe Diem!

Shopping Rom:

Priserna i Rom är lägre än på hemmaplan. Själv föredrar jag shoppinggatan via del Corso, där finns det massor av bra småbutiker och även större kedjor. Är det dåligt väder kan du åka till shoppinggallerierna Euforma eller Porte de Roma. I Trastavere finns en loppmarknad på söndag förmiddag.
 

Parker/ miljö: 

För mig är semester att koppla av och strosa omkring i olika vackra miljöer. Piazza Navona var favoritplatsen med den stora fontänen i mitten ritad av arkitekten Bernini. Vill du ta det lugnt i en grön park rekommenderar jag Villa Borghese. Att strosa omkring i Trastavere är mysigt och ta en kaffe på torget och titta in människorna som går omkring.
 

Mat i Rom: 

För den som älskar mat är Camp de fiori ett måste. Här finns en underbar glasskisosk ”Gelataria Mamma mia” som serverar krämig glass med smaker av nutella, mörk choklad, mascarpone, ricotta som avslutas med grädde på toppen. Även saluhallen Eataly är ett mecka för matnörden.
 

Historiskt: 

För att besöka Collesseum, Pallatinen, Forum Romanum kan du köpa en biljett för 12 euro och slippa stå i kö. Vatikanen + vatikanmuseérna kostar16 euro. Vill du höra påven prata ska du besöka vatikanen onsdag förmiddag. Fontana di Trevi är också en mysig piazza med den stora barockfontänen.
 

Bra att veta inför weekend Rom:

Transfer: För 4 euro kan du åka med buss på ca. 1 timme till Termini från flygplatsen FCO.
Kollektivtrafik:  I Rom finns två T-banelinjer: A och B. Det finns också 3 dagars biljetter eller så kan man köpa Romkortet och då ingår kollektivtrafiken i tre dagar. 
Hotell: Termini området är en bra knutpunkt att bo på. Härifrån går många av bussarna och T-banan.