Grillad paprika med feta&valnöt

Grillad paprika med feta&valnöt – En alldeles enkel och lättlagad meze till grillbuffén på sommaren.

Grillad paprika med feta&valnöt
Grillad paprika med feta&valnöt
Mums vad gott det är med grillat. Det doftar sommar och fest här hemma. 🙂 Äntligen har jag skaffat mig den bästa prylen får turkisk matlagning och för aubergineälskare. Nämligen ett litet gasolkök.
I det turkiska köket kan man hitta massor med recept där man ska grilla aubergine i gasolvärme. Men eftersom merparten i Sverige inte har gasolplattor blir det svårt. I ugnen ger det inte samma smak. Jag märkte på en gång när jag grillade dem den härliga doften som den ger. Det som också är bra med det här gasolköket är att man kan använda den som grill på sommaren istället för engångsgrill. Vi fick ett tillhörande väska till, väldigt praktiskt. I like!
 
Vad gäller receptet på paprikan så har jag använt röda paprikor som är avlånga. Jag köpte mina på Ica Maxi. Om ni inte har ett gasolkök, så kan ni ju prova grilla dem i ugnen eller grilla på sommaren.
Fetaosten jag använder brukar jag köpa hos den utländska affären, den heter Yayla. Men det borde gå bra med apetina ost också. Enkel och snabb meze. Ett självklart val till frukosten eller till buffébordet.

Recept Grillad paprika med feta&valnöt

Grillad paprika

Ingredienser

  • 6 st turkiska avlånga röda paprikor
  • 4 st skaft av salladslök
  • 150 gr apetina
  • 20 gr hackad persilja
  • 20 gr hackad valnöt
  • 1 tsk Salt&peppar
  • 1 tsk olivolja
  • Till servering olivolja och citronsaft

Instruktioner

  • Börja med att grilla paprikorna, för att kunna skala av skalet. (OBS! De ska bli riktigt svarta, annars går det inte att ta av skalet). Skär på längden på ena sidan och rensa bort kärnorna.
  • Fyllning: Blanda osten, persiljan, valnötterna, salt&peppar och olivoljan.
  • Skär av skaften på salladslöken och lägg dem i en skål. Häll över kokt vatten och låt ligga i ca. 5 sekunder och häll sedan av allt vatten. Nu blir det enklare att forma dem till rosetter och knyta runt rullarna.
  • Ta den bredare sidan på paprikan och lägg i fyllningen. Rulla sedan inåt och fäst ihop mezen med salladslökens skaft.
  • Lägg upp på ett fat och servera genom att hälla över olivolja och citron.

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3