Grillad paprika med feta&valnöt

Grillad paprika med feta&valnöt – En alldeles enkel och lättlagad meze till grillbuffén på sommaren.

Grillad paprika med feta&valnöt

Grillad paprika med feta&valnöt

 
 
Mums vad gott det är med grillat. Det doftar sommar och fest här hemma. 🙂 Äntligen har jag skaffat mig den bästa prylen får turkisk matlagning och för aubergineälskare. Nämligen ett litet gasolkök.

I det turkiska köket kan man hitta massor med recept där man ska grilla aubergine i gasolvärme. Men eftersom merparten i Sverige inte har gasolplattor blir det svårt. I ugnen ger det inte samma smak. Jag märkte på en gång när jag grillade dem den härliga doften som den ger.
Ett sommarminne från gasolplattorna är att man ska handha dem med respekt dock. Under studietiden för ca 10 år sedan jobbade jag extra på Duka och hade fått arbetskläder därifrån. På semestern i Turkiet hade jag den här skjortan på mig samtidigt som jag stod och skulle laga äggröra till frukosten. Och tror ni inte jag råkar få skjortärmen i elden. 🙂
Det som också är bra med det här gasolköket är att man kan använda den som grill på sommaren istället för engångsgrill. Vi fick ett tillhörande väska till, väldigt praktiskt. I like!
 
Vad gäller receptet på paprikan så har jag använt röda paprikor som är avlånga. Jag köpte mina på Ica Maxi. Om ni inte har ett gasolkök, så kan ni ju prova grilla dem i ugnen eller grilla på sommaren.
Fetaosten jag använder brukar jag köpa hos den utländska affären, den heter Yayla. Men det borde gå bra med apetina ost också. Enkel och snabb meze. Ett självklart val till frukosten eller till buffébordet.
 

Recept Grillad paprika med feta&valnöt

Ingredienser, 6 portioner
6 st (turkiska) avlånga röda paprikor
4 st skaft av salladslök
150 gr apetina
20 gr hackad persilja
20 gr hackad valnöt
1 tsk Salt&peppar
1 tsk olivolja
Till servering olivolja och citronsaft

Gör så här
1 Börja med att grilla paprikorna, för att kunna skala av skalet. (OBS! De ska bli riktigt svarta, annars går det inte att ta av skalet). Skär på längden på ena sidan och rensa bort kärnorna.

2 Fyllning: Blanda osten, persiljan, valnötterna, salt&peppar och olivoljan.
3 Skär av skaften på salladslöken och lägg dem i en skål. Häll över kokt vatten och låt ligga i ca. 5 sekunder och häll sedan av allt vatten. Nu blir det enklare att forma dem till rosetter och knyta runt rullarna.
4 Ta den bredare sidan på paprikan och lägg i fyllningen. Rulla sedan inåt och fäst ihop mezen med salladslökens skaft.
5 Lägg upp på ett fat och servera genom att hälla över olivolja och citron.