Weekend i Rom

Italien är en härlig destination för weekend i Rom både på hösten eller våren. Historia och sevärdheter lockar många turister att åka till Rom under sin semester. Men vilka platser ska du besöka, det berättar jag om i min reseguide Rom.

Härlig weekend till Rom
Härlig weekend till Rom

Att göra i Rom

Colleseum

Jag älskar stora byggnader. Det ger mig ro att få känna storheten i dem. Kanske en känsla av att saker går att förändra. Som du säkert vet så hölls här gladiatorspel en gång i tiden som vi kan se i olika filmer och serier ibland ex. i Merlin.

Fontana de trevi

En mysig piazza med den stora barockfontänen. Även denna återspeglad i många filmer. Önska dig något här och din önskan blir uppfylld. 🙂 Det brukar vara väldigt mycket folk här.

Forum romanum

En trevlig sevärdhet med mycket historia för en weekend i Rom.

Spanska trappan

Fin att se på och ta en paus i.

Vatikanstaten

Vatikanen + vatikanmuseérna var värt ett besök, mycket historia. Vill du höra påven prata kan du besöka vatikanen på en speciell dag, kolla upp det innan.

Piazza Navona

På torget som är omringat med caféer här träffas folk och småpratar över en kopp kaffe. Att dela människors glädje är vardag här i Rom. Så underbart härligt att få känna denna atmosfär. En stad att leva i eller i alla fall att återvända till. Carpe Diem!

Shopping i Rom:

Priserna i Rom var bra. Själv föredrar jag shoppinggatan via del Corso, där finns det massor av bra småbutiker och även större kedjor. Är det dåligt väder kan du åka till shoppinggallerierna Euforma eller Porte de Roma. I Trastavere finns en loppmarknad på söndag förmiddag.

Parker i Rom: 

För mig är semester att koppla av och strosa omkring i olika vackra miljöer. Piazza Navona var favoritplatsen med den stora fontänen i mitten ritad av arkitekten Bernini. Vill du ta det lugnt i en grön park rekommenderar jag Villa Borghese. Att strosa omkring i Trastavere är mysigt och ta en kaffe på torget och titta in människorna som går omkring.

Mat i Rom: 

För den som älskar mat är Camp de fiori ett måste. Här finns en underbar glasskisosk ”Gelataria Mamma mia” som serverar krämig glass med smaker av nutella, mörk choklad, mascarpone, ricotta som avslutas med grädde på toppen. Även saluhallen Eataly är ett mecka för matnörden.

Bra att veta inför weekend i Rom:

Transfer: Åk med buss på ca. 1 timme till Termini från flygplatsen FCO.

Kollektivtrafik:  I Rom är det enkelt att använda kollektivtrafiken.

Hotell: Termini området är en bra knutpunkt att bo på. Härifrån går många av bussarna och T-banan. Här bodde jag med mina vänner ”New Rome House”

Resa från 20160302. Text uppdaterad.

Fler tips på resor i Europa:

Venedig guide

Besök Harry Potter museet

Besök rofyllda Paris

Se listan med alla mina resor i Europa!