Parisguide: My Paris 1

Lördag, 18 maj 2014. My Paris 1: en Parisguide. I den här delen berättar jag om när vi anlände till Paris och vilka ställen vi besökte.

Vi hade planerat vår resa strax efter nyår och köpt flygbiljetter med SAS. Resan tog cirka två och en halv timme. Väl framme på flygplatsen i CDG (Charles de Gaulle) tog vi taxi till Notre Dame Saint Severin där vi hade bokat lägenhetsrum för fem personer. Läget låg bra och det gick i stort sett att nå till de flesta områden härifrån.

My Paris 1: en Parisguide

My Paris 1: en Parisguide

Turkiskt té i Paris

Vi inledde med lunch på restaurangen Istanbul och maten smakade suveränt och servicen var bra. Lite kul att chauffören tipsade denna restaurang då vi också var ett gäng tjejer med turkiskt ursprung. Så vi började dagen med turkiskt te i Paris.

seine

Kärlekslåsen på bron vid floden Seine

Sedan promenerade vi förbi kyrkan längs med floden Seine och kom till en bro fylld med lås. Låsen är en symbol på broarna för den eviga kärleken, som ni säkert vet. När vi gick över bron så var känslan magisk. Det är verkligen en stad för kärlek och romantik det här.

louvren-glaspyramid

Saluhall och Louvren

Vi gick runt i kvarteret i Notre Dame och hamnade på en gata med butiker av olika ostsorter, frukt och bagerier med baguetter. Här köpte vi med oss lite olika ostsorter, baguette och frukt. Det var en brieost med valnötsfyllning och en annan med fikonfyllning, som var riktigt goda och smakfulla. Senare mot kvällen tog vi oss in till Louvren museet och dess park. Det kändes som att man återupplevde Da Vinci koden om ni har läst den. Väldigt vackert med glaspyramiderna och fontänen. Den vackra parken med färgglada blommor var mysig att sitta i. Här kan du köpa något från de olika caféerna omkring och bara njuta av omgivningen. På kvällen tog vi oss in till Chartelet för att leta efter ett ställe att sitta och prata på. Vi hittade en karokebar, som spelade arabisk musik blandat med fransk pop.

Fakta: I Paris finns det också cyklar som du kan hyra eller om man väljer att åka med kollektiv.

Läs Parisguide del 2 i serien!