Tantuni wrap kyckling

Tantuni wrap är en regional rätt från Mersin, en hamnstad vid Turkiets södra medelhavskust. Det en enkel lamm- eller biffwrap gjord med stekta köttbitar eller kycklingbitar och lavashbröd. Saftig och smakrik, den avslutas med en kryddad steksky och en syrlig tomatsallad.

Tantuni wrap

Tantuni wrap

Kyckling wrap
Förberedelser15 minuter
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • Pålägg:
  • 1 gullök finhackad
  • några stjälkar persilja finhackad
  • 1 st tomar finhackad

Instruktioner

  • Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen på medelvärme tills den släpper vätskan.
  • Lägg på kryddor och vätskan. Stek ytterligare någon minut.
  • Servera med salladen i ev. lite yoghurt och tomatsås.

Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3

Testa även denna tik tok wrap