Tantuni wrap är en regional rätt från Mersin, en hamnstad vid Turkiets södra medelhavskust. Det en enkel lamm- eller biffwrap gjord med stekta köttbitar eller kycklingbitar och lavashbröd. Saftig och smakrik, den avslutas med en kryddad steksky och en syrlig tomatsallad.
Tantuni wrap
Kyckling wrap
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 500 gram kycklingfilé
- 4 msk smör
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk chilipeppar
- Pålägg:
- 1 gullök finhackad
- några stjälkar persilja finhackad
- 1 st tomar finhackad
Instruktioner
- Skär kycklingen i små bitar. Stek kycklingen på medelvärme tills den släpper vätskan.
- Lägg på kryddor och vätskan. Stek ytterligare någon minut.
- Servera med salladen i ev. lite yoghurt och tomatsås.
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Testa även denna tik tok wrap