Parisguide: sevärdheter Seine till Louvren

Lördag, 18 maj 2014. Parisguide Dag 1. I den här delen ger jag restips från när vi anlände till Paris för en weekend med tjejerna i maj och besökte de franska sevärdheterna Floden Seine och Louvren museet, som avslutades med en mysig middag.

Paris Eiffeltornet

Resa till Paris

Vi hade planerat vår weekend resa till Paris strax efter nyår och köpt flygbiljetter med SAS. Resan tog cirka två och en halv timme. Väl framme på flygplatsen i CDG (Charles de Gaulle) tog vi taxi till Notre Dame Saint Severin där vi hade bokat lägenhetsrum för fem personer via airbnb. Läget för hotellet låg bra och det gick i stort sett att nå till de flesta områden härifrån.

Resa-Paris-blogg
Resa Paris blogg

Vi inledde vår resa med lunch på restaurangen Istanbul och maten smakade suveränt och servicen var bra. Lite kul att chauffören tipsade denna restaurang då vi också var ett gäng tjejer med turkiskt ursprung. Så vi började dagen med turkiskt te i Paris, kanske inte det jag hade tänkt mig haha. Allt har sin charm, eller hur?

Att göra i Paris

Floden Seine är romantisk

Sedan gick vi till fina floden Seine som flyter genom Paris. Ett tips är att ta en båttur och se alla sevärdheter från vattnet här eller sitta och njuta av utsikten. På bron kan du se de klassiska kärlekslåsen. Låsen är en symbol på broarna för den eviga kärleken, som ni säkert vet. När vi gick över bron så var känslan magisk. Paris är verkligen en stad för kärlek och romantik att besöka. Det ligger liksom i luften om ni förstår? 🙂 

louvren-glaspyramid

Besök museet Louvren

Vi gick runt i kvarteret i Notre Dame och hamnade på en gata med butiker av olika ostsorter, frukt och bagerier med baguetter. Här köpte vi med oss lite olika ostsorter, baguette och frukt. Det var en brieost med valnötsfyllning och en annan med fikonfyllning, som var riktigt goda och smakfulla.

Senare mot kvällen tog vi oss in till Louvren museet och dess park. Vi gick inte in i själva museet, men här inne finns ju Da Vincis berömda målning Mona Lisa. Det kändes som att man återupplevde Da Vinci koden om ni har läst den på området. Sevärt! Väldigt vackert med glaspyramiderna och fontänen. Den vackra parken med färgglada blommor var mysig att sitta i. Här kan du köpa något från de olika caféerna omkring och bara njuta av omgivningen i Paris. På kvällen tog vi oss in till Chartelet för att leta efter ett ställe att sitta och prata på. Vi hittade en karaokebar, som spelade arabisk musik blandat med fransk pop.

Tips i Paris: I Paris finns det också cyklar som du kan hyra eller om man väljer att åka med kollektiv.

Läs Parisguide del 2 sevärdheter i serien och missa inte mitt restaurangtips i tredje delen – en pärla!

Fler resguider i Europa:

Resa till Nice på franska rivieran

Härlig weekend i Rom

Besök Harry Potter museet

Vandra runt i Venedig

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3