Franska pain au chocolate

Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain au chocolate från Leilas recept. Riktigt gott är det till frukost.

Franska pain au chocolate

Franska pain au chocolate

Franska efterrätter och bakelser är så otroligt goda. Jag kan stå i ett fönster till ett franskt bageri i timmar och ha beslutsångest över vad jag ska välja. Just dem här pain au chocolate tycker jag är frasiga och enkla och passar väldigt bra till fikat när du får en oväntad gäst.  

Recept franska pain au chocolate

Pain au chocolate

Ingredienser

  • 450 g färsk smördeg på rulle
  • 100 g nutella
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 st ekologiskt ägg
  • Mandelspån att strö över innan gräddning
  • Florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  • Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
  • Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  • Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  • Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Pudra på florsocker innan servering.

Prova även Tiramisu!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3