Franska pain au chocolate

Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska pain au chocolate från Leilas recept. Riktigt gott är det till frukost.

Franska pain au chocolate

Franska pain au chocolate

Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut. 🙂 Hon är så mysig på morgnarna när hon pratar för sig själv och har sig. Idag hörde vi henne säga ba-ba som betyder pappa på turkiska. Vi var iväg på ett bröllop förra veckan också då fick mamma & dotter piffa upp sig lite. Ha en bra söndag.

Recept franska pain au chocolate

Pain au chocolate

Ingredienser

  • 450 g färsk smördeg på rulle
  • 100 g nutella
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 st ekologiskt ägg
  • Mandelspån att strö över innan gräddning
  • Florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  • Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
  • Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
  • Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
  • Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  • Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  • Pudra på florsocker innan servering.

Prova även Tiramisu!