Champinjoner fyllda med parmesan

Champinjoner fyllda med parmesan smakar bra ihop och är superenkla att göra och bra att ha som småplock på buffébordet.

Champinjoner fyllda med parmesan

Champinjoner med parmesan

Champinjoner i ugn 

Svamp smakar så mättande och gott. Just champinjoner är ju lättillgängligt och billigt och passar därför bra att använda i denna plockmat/ meze. Du gröper ur champinjonerna och fyller dem med en god färskost och strör på parmesanost, det blir supergott tillbehör. Jag brukar ofta servera detta till grillat. 

Plocka svamp

I Sverige kan vi plocka svamp på hösten. Jag har plockat kantareller och trattkantareller. Det är viktigt att ha koll så att det är rätt svamp. Det finns grupper på Facebook där man kan fråga och så finns det appar. Jag gick med en grupp i skogen i början för att lära mig. Annars kanske du kan följa med någon vän i början. Det svåraste är ju att rensa svampen tycker jag, men god är den. 

Recept Champinjoner fyllda med parmesan

Champinjoner fyllda md ost

Ingredienser

  • 10 st Champinjoner
  • 1 msk philadelphiaost
  • 1/2 msk riven parmesanost
  • Salt peppar, gräslök

Instruktioner

  • 1 Snoppa champinjonerna.
  • 2 Blanda fyllningen och lägg den i champinjonerna. Stick en tandpetare i mitten som avslutas med att sätta fast en oliver på varje.
  • 3 Sätt ugnen på 180 C och stek champinjonerna tills de får färg.

Prova även Grillad paprika med fetaost och valnötter!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3