Vi har bestämt oss att försöka äta fisk två dagar i veckan. Men det målet når vi aldrig. Fisk som är så enkelt att tillaga och gott. Idag åt vi pankopanerad torsk i ugn. Hur ofta äter ni fisk?
Pankopanerad torsk i ugn
God fisk
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 2 msk smör
- 5 msk ströbröd
- 2 msk hackade valnötter
- 1 st citron rivet skal och saft
- 1 knippe hackad persilja
- 4 torskfileér a 150 g
- Salt&peppar
Dressing:
- 1 pressad vitlök
- 1 tsk chilipeppar
- 1 knippe hackad persilja
- 1/2 citronsaft
- 3 msk olivolja
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Lyft pannan från värmen och lägg ner ströbröd valnötter, skal av saft, citron, persijlan.
- Tryck sedan fast blandningen över torskfiléerna.
- Lägg filéerna i en folieklädd form. Ugnsbaka i 200 grader i ca. 25 min.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Ringla den över fisken vid servering.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Mums så gott det ser ut!
Kram Gunilla i Singapore
Det är pinsamt, men jag äter bara fisk ett par gånger om året, och det är de gånger som jag kommer någonstans där någon bjuder på det. Då äter man ju så klart, men jag har verkligen jättesvårt för fisk, jag får riktiga kväljningar av det. Det är synd, för jag önskar att jag gillade fisk, och försöker verkligen lära mig att tycka om det.
Vi äter färsk lax oftast på tisdagar. Pa, min man svänger förbi fiskaffären på vägen hem. Lax är ofta snabblagat och kan varieras. Tyvärr vill han ofta köra den "enkla" stilen så utmaningen är att hitta nya recept varje vecka så det inte blir samma lax varje gång 🙂