Vegetarisk paj som får smak av frisk ruccola och smakrika soltorkade tomater smakar gott och får en väldigt fyllig smak. En smakrik vegetarisk paj med ett enkelt recept.
Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater
Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater
Portioner: 4 port
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 3/4 dl Kesella kvarg lätt
Fyllning
- 3 vitlöksklyftor
- 150 g ruccolasallad
- 100 g marinerade soltorkade tomater
- smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 ägg
- 1 dl riven ost gratäng
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och skiva vitlöken. Skär ruccolasallad och soltorkade tomaterna i grova bitar.
- Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i ruccolasallad och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Källa: Arlaköket
Lämna gärna en kommentar om pajen nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Godmorgon, jag blev nyfiken på dig via en annan blogg, älskar ju turkisk mat så denna blogg passar bra 🙂
Min man är från Turkiet och vi bor nu i Sverige så han kan ju en del matlagning men kul med lite andra tips.
Ha en bra dag! Kram Anna
mmm vad det lät gott 🙂
Vad spännande med praktikplats, hoppas det kommer att bli kul. Pajen låter spännande och god.
Vad spännande det låter! Ser fram emot att få veta mer 😉
Den här pajen är så god! Har haft den flera gånger på bufféer.
Alskar rucola, for att inte tala om rucolapaj…otroligt smaskigt!
Lycka till med praktiplatsen, later spannande:)
Kramar,
Nena
Ååå, vad ggott det låter! Måste testa!:D
Låter riktigt smarrigt!! och ser gott ut ;d