Vegetarisk paj med ruccola

Vegetarisk paj som får smak av frisk ruccola och smakrika soltorkade tomater smakar gott och får en väldigt fyllig smak. En smakrik vegetarisk paj med ett enkelt recept.

Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater

Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater

Vegetarisk paj med ruccola och soltorkade tomater

Total tid38 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Paj
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning

  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g ruccolasallad
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost gratäng

Instruktioner

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och skiva vitlöken. Skär ruccolasallad och soltorkade tomaterna i grova bitar.
  • Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i ruccolasallad och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg.
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Källa: Arlaköket

Lämna gärna en kommentar om pajen nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3