En helt underbar och drömsk glutenfri marängtårta – enkelt recept med seg maräng och mandelmjöl till glutenfri tårtbotten. Fyll den enkla glutenfria pinocchiotårtan med söt kokosgrädde, tryffel, chiasylt, lemon curd, chokladtryffel och dekorera med ljuvliga färska jordgubbar, blåbär eller hallon som påminner om sommar.

Baka glutenfri marängtårta med jordgubbar
Den här glutenfria marängtårtan aka pinocchiotårta / pavlova/ brittatårta/ jordgubbstårta är helt gudomlig. Jag serverade den på min födelsedag och det bästa med denna glutenfria tårtan med mandelmjöl (finns här) är att den går snabbt att baka – enkelt glutenfritt och laktosfritt recept.
Marängtårta glutenfri tårtbotten är gjord på bara få ingredienser och tårtan är glutenfri, laktosfri och sockerfri och den blir frasig och väldigt lätt. Tips! Var försiktig när du lyfter den från bakplåtspappret.
Som tårtfyllning till pinocchiotårta glutenfri kan du variera och använda det du har hemma till exempel lemon curd om du vill ha en syrlig touch, chiasylt eller chokladtryffel om du vill ha en sötare smak och spritsa tårtan sedan med kokosgrädde eller vanligt grädde och dekorera till sist med olika färska bär såsom hallon, jordgubbar och raw kakaonibs finns på bodystore. Den kommer definitivt göra succé på kalaset eller till midsommar. Bär är också fullproppade med antioxidanter och viktiga för vår hälsa. Så se till att toppa och proppa den med bär.
Fyllning till marängtårta / pinocchiotårta glutenfri
- Grädde och jordgubbar – en klassisk topping
- Choklad, banan – ha kakao i smeten och servera med banan och grädde
- Chokladmousse – lägg mousse på glutenfria tårtbotten
- Nutellafrosting – gör en frosting på nutella och lägg över botten eller servera med bara nutella
- Lemon curd – blanda lemon curd med grädde och bred på tårtan
- Marängtårta med daim – krossa daim på grädden
- Dulche de leche – lägg på ett lager kolasås, banan och grädde
Glutenfri marängtårta
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl kokosssocker
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 pkt kokosgrädde
Chiasylt
- 1 paket frysta hallon (250 gr)
- 1 msk chiafrön
- 1 msk agavesirap
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett fluff, häll i lite socker i taget och mixa lite till och vänd skålen upp och ner för att kontrollera att du har ett fast skum. Häll sedan försiktigt i mandelmjölet och blanda runt.
- Häll över i två runda springformar eller forma till två runda formar på en plåt. Grädda i cirka 10-15 minuter på 175 grader tills den får färg och är fast.
- Chiasylt: Värm 1 paket frysta hallon (250 gr) tills den mjuknar och mosa hallonen. Häll sedan i 1 msk chiafrön, 1 msk agavesirap. Låt svalna.
- Kokosgrädde: Ha paketet i kylskåpet. Ta ut den i cirka en timme och vispa sedan till grädde.
- Sätt ihop tårtan efter önskemål.
Här hittar du recept på Lemon curd, underbar när du ska baka glutenfritt till tårtor om du frågar mig.
Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3