Jordgubbs Cheesecake till fikat

Att cheesecake är min favoritkaka har ni nog inte missat vid det här laget. Det är gott och känns nyttigare. För många år sedan hittade jag ett recept på cheesecake med björnbär i tidningen Allt om mat som brukar uppskattas. Jag såg en liknande variant men med jordgubbar på bloggen matplatsen.net och det blev lika gott det med. Idag bjuder jag på Jordgubbs Cheesecake till fikat.

Jordgubbs Cheesecake

Jordgubbs Cheesecake

Recept jordgubbs Cheesecake 

Ingredienser, 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör

Fyllning 1:
200 g bär ex. björnbär el. jordgubbar
400-500 g philadelphiaost
3 st ägg
1 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Tillbehör
Bär ex. jordgubbar el. björnbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula kexen (går lättast i matberedare). Smält smöret och blanda med kexen.
3. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
4. Grädda botten i mitten av ugnen cirka 5 min.
5. Blanda ingredienserna till fyllning 1 i matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35-40 min tills smeten stannat.
7. Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera med bär.