Resa till Apulien i södra Italien

Besök magiska resmål som bland annat Ostuni, Alberobello och Polignano di mare. Även Lecce är omtalat och välbesökt under en resa till Apulien.

Resa till Apulien

Ta direkt flyg till Bari eller Brindisi.

Resa till Apulien – Puglia

Dag 1-4 (4 dagar kan du lätt spendera här):

Ostuni

Ostuni som också heter vita staden är vacker. Både den äldre staden och centrum är väldigt vackert. Centrum är det mer folk och rörelse i. Mycket god mat i Apulien. De har en speciell pasta Orrichiato vilken tillhör regionen Apulien. Ät på det kända stället Borgo Antico Bistrot, som serverar enklare tilltugg. Ta en bricka med olika tilltugg som de flesta beställer. Priserna i Puglia är nästan hälften av Positano. Både mat, transport och hyra av bil. Hyra av en manuell bil för 60 euro samma dag, medan det i Positano kostade 160 euro.

Alberobello

Med bilen från ostuni tar det cirka 1 timme till Alberobello – staden med de söta vita husen som svampar. Här är det väldigt mycket folk, söta restauranger och mycket hantverk.


Polignano a mare

Åk till staden Polignano a mare. Gå till bron och möts av den magiska viken. Här är det väldigt mycket människor och vattnet har fått pris i hur rent det är. Spendera halva dagen här genom att sola och äta medhavd piknick och annat gott. I staden finns massor av restauranger och caféer. Här finns även den beryktade Ristorante hotel grotta palazzese med en fix meny på cirka 2000 kronor. Cafe serafini har en söt balkong med havsutsikt.

Locorotondo

Locorotondo – här erbjuder dem vinprovning.

Ö

Lecce

Puglia området ta sig runt

Puglia har väldigt långa sträckor, så att ta sig runt tar mellan 1-2 timmar beroende på var du bor. Från Ostuni att ta dig till Alberobello skulle ta cirka 2 timmar med byten. Därför är det enklare att hyra bil och åka runt. Att ta sig till och från stationen och flygplatsen är dock inte svårt. Det finns två flygplatser, Bari och Brindisi. Vissa avgångar är direkt till Stockholm. Avgångar är det torsdagar mellan Stockholm-Brindisi.

Läs min guide om att resa till Amalfikusten i Italien.