Till Lucia serverade jag adventsfika Tiramisu med pepparkakssmak. Gör en twist på den klassiska tiramisun och använd dig av pepparkakor istället. Det blir en julig efterrätt som du kan njuta av.
Jag älskar pepparkakstiramisu under julen. Speciellt eftersom det är så enkelt att baka. Minns första gången jag smakade på det, mina smaklökar jublade. Här med en tvist av pepparkakskryddor till julbaket.
Pepparkakskryddor
- Kanel är blodsockerreglerande och kan minska sötsuget. Bra för blodcirkulationen, högt blodtryck och är inflammationshämmande.
- Kardemumma är bra för immunförsvaret.
- Ingefära har antiinflammatioriska egenskaper, och är bra mot ledvärk.
- Lindrar även förkylningar och bra för blodcirkulationen positivt.
Tiramisu med pepparkakssmak
Tiramisu på pepparkakor
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde vispad
- 4 msk kokossocker
- 4 ägg Vispa äggvitan till fast skum
- 250 mascarponeost
- 1 dl kaffe
- 8 st skånska pepparkakor
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Vänd ner mascarponeosten, lite i taget, och lägg sedan i vispade grädden och rör om till en krämig konsistens. Lägg sist i vispade äggvitan och rör om.
- Doppa pepparkakorna i kaffe och lägg i bottnen på en form.
- Bre på hälften av mascarponeblandningen. Lägg på ett varv till av kaffedoppae kakor och mascarponeblandning. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp.
- Sikta över kakao före servering. Servera med glögg.
Vill du göra klassisk tiramisu hittar du den här.