Tiramisu med pepparkakssmak

Glad Lucia mina vänner. I år är det inte en vanlig Lucia, då många inte får se ett luciavakande på jobbet eller offentligt. Vi får hålla oss till Lucia på tv. Till det serverade jag adventsfika Tiramisu med pepparkakssmak.

Tiramisu med pepparkakssmak
Tiramisu med pepparkakssmak

Jag älskar tiramisu. Minns första gången jag smakade på det, mina smaklökar jublade. Här med en tvist av pepparkakskryddor.

Kuriosa om pepparkakskryddor

  • Kanel är blodsockerreglerande och kan minska sötsuget. Bra för blodcirkulationen, högt blodtryck och är inflammationshämmande. 
  • Kardemumma är bra för immunförsvaret.
  • Ingefära har antiinflammatioriska egenskaper, och är bra mot ledvärk.
  • Lindrar även förkylningar och bra för blodcirkulationen positivt.

Så gör du din tiramisu med pepparkakssmak

2 dl vispgrädde, vispad
4 msk kokossocker
4 ägg (Vispa äggvitan till fast skum)
250 mascarponeost
1 dl kaffe
8 st skånska pepparkakor

1 Vispa äggulor och socker pösigt.
2 Vänd ner mascarponeosten, lite i taget, och lägg sedan i vispade grädden och rör om till en krämig konsistens. Lägg sist i vispade äggvitan och rör om.
3 Doppa pepparkakorna i kaffe och lägg i bottnen på en form.
4 Bre på hälften av mascarponeblandningen. Lägg på ett varv till av kaffedoppae kakor och mascarponeblandning. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp.
5 Sikta över kakao före servering. Servera med glögg.

Vill du göra klassisk tiramisu hittar du den här.