Mjuk pepparkaka glutenfri

En riktigt saftig och smakrik mjuk pepparkaka glutenfri, serverades till adventsfika när jag hade besök av mina syskon och familj.

Mjuk pepparkaka glutenfri

Baka glutenfritt

  • Använd mjöl på olika örter, baljväxter, nötter med mera. Även glutenfritt havremjöl går bra.
  • Det är bra att kombinera de olika mjölsorterna för att få samma resultat som bakning med gluten.
  • Oftast behöver du tillsätta något som ersätter själva glutenet i degen. Psyllium eller FiberHusk och det kan man tillsätta degen istället för gluten.

Nyttiga kryddor i pepparkaksblandning

  • Kanel reglerar blodsockret och kan minska sötsuget. Den sätter även igång blodcirkulationen, bra för högt blodtryck och hämmar inflammation.
  • Även bra för matsmältningen.
  • Kardemumma stödjer immunförsvaret.
  • Ingefära Ingefära har antiinflammatoriska egenskaper, alltså bra mot ledvärk har antiinflammatoriska egenskaper och bra på ledvärk.
  • Kryddnejlika är antiseptisk.

Recept mjuk pepparkaka glutenfri

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 ägg
0,5 dl kokosolja
1,5 msk pepparkakskrydda
0,5 dl kokossocker
1 dl havremjölk

  1. Sätt ugnen på 175. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält kokosoljan och pepparkakskryddor. Lägg sedan i mjölken och rör om.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och mjölkblandningen till en jämn smet.
  4. Smörj en bakform häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, till den är klar.

Här är receptet på en klassisk mjuk pepparkaka.