Linspasta med rotfrukter

Jag börjar det nya året med att äta vego. Jag har antagit utmaningen ”Vegan i 21 dagar”. Här ett recept på linspasta med rotfrukter.

Linspasta med rotfrukter

Linspasta med rotfrukter

 
Välkommen 2017! Här är några av mina löften:

HÄLSA: Jag börjar det nya året med att äta vego. Jag har antagit Vego-tidningens utmaning ”Vegan i 21 dagar”, jag tänker att det är bra att ta en utmaning och försöka pröva något nytt.

TRÄNING: Jag har börjat köra ”30 days beginner Yoga med Adrienne”, finns på Youtube. Kör du med och berätta hur det går. Jag är helt fast i Yoga, så kul och så enkelt att kunna göra det hemma. Jag siktar också på ett marathonlopp det här året.

Linspasta med rotfrukter (från tidningen Vego)

Ingredienser: Morot, palsternacka, tomatpuré, passerade tomater, gröna linser, vatten, kryddor oregano, salt, peppar
Gör så här
 
Stek lök (1) och vitlök (1) i en stekpanna. Tillsätt sedan finhackade morötter (2) och palsternacka (1) och rör om lite grann. Fortsätt med att lägga i tomatpurén (1 msk), passerade tomater (1/2 burk), vatten (5 dl), gröna linser (2 dl) och kryddor (oregano, salt, peppar). Koka i en kvart tills linserna är mjuka. Servera med pasta, gärna fullkorn.

Prova min linssoppa!