Röd linssoppa med brödsnäcka snabbt

Idag tog vi en promenad och kände oss frusna när vi kom hem. Röd linssoppa med varm brödsnäcka var precis vad vi behövde. Till det givetvis, turkisk té. 🙂

Röd linssoppa med brödsnäcka

Röd linssoppa med brödsnäcka

 
En god linssoppa full med näring från potatis, morötter, linser.
 
Jag provade att ta kort under hela lagningen idag på min vegetariska soppa, vilket är en konst i sig. Sedan la jag upp bilderna i ett bildprogram och fixade till. 
 

Recept Röd linssoppa med varm friterad brödsnäcka

Ingredienser 8 portioner

  • 2 dl röda linser
  • 2 msk ris
  • 16 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1 potatis
  • 1 gullök
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 msk tomatpuré
  • Rödpeppar, torkad mynta

Gör så här

1-2 Skiva morötterna. Hacka potatis och lök i små skivor.
3 Värm oljan i en tryckkokare (kastrull går bra om du inte har någon tryckkokare). Fräs tomatpurén och tillsätt vatten och buljong. När vattnet kokat lägg i potatis, lök, linser, ris och morötterna och koka tills grönsakerna är mjuka. Med tryckkokaren tog det ca. 20 min.
4 Mixa igenom soppan med en handmixer tills den är helt slät.
5 Krydda med mynta, rödpeppar, salt och koka i ytterligare 5 min. Voila!
 

Recept brödsnäcka

Ingredienser, 6 st snäckor
1 tsk torrjäst
1,5 dl ljummet vatten
1 tsk strösocker
4 msk olivolja
4 dl vetemjöl
2 dl hackad salladslök

Gör så här

1 Lägg jäst och socker i ljummet vatten.
2 Sila vetemjöl i en stor skål.
3 Tillsätt jästvätskan och olivoljan i mjölet och jobba ihop till en deg. Låt jäsa i 45 min.
4 Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till 10-15 cm runda cirklar. Fördela den hackade salladslöken över och rulla ihop. Ta sedan ena änden och rulla den runt sig själv, så att det blir som en snäcka. Ta kaveln och gå över den så att den tunnas ut lite grann.
5 Fritera snäckorna i lite olja i en teflonpanna på båda sidor. Servera varmt.

Här är ett annat recept på Ugnsgratinerad grönsakssoppa som jag verkligen gillar.