Sevärdheter i Norge – upplev fjäll och fjord

Att uppleva Sevärdheter i Norge har länge funnits bland mina resmål att upptäcka grannlandet. Självfallet har jag haft vägarna dit en och annan gång, men jag har inte upplevt dess sanna natur. Jag pratar om Geirangerfloden, trollstigen och trolltunga, bergen, glaciärerna och inte minst Lofoten. Att få simma i drömmen om fjorder, fjäll och magiska norrsken. Vidga mina vyer och få fina minnen att rota i mitt hjärta för att få ny energi.

Platser att besöka i Norge:

  • Oslo – Oslo är en vacker stad som förändras och det på grund av oljan. Staden hette tidigare Christiania. Det finns massa attraktioner, centrum omges av oslofjorden. Besök Frognerparken med vigelandsanläggningen med skulpturer. Utforska öarna längs oslofjorden.
  • Tromsö – ligger i norra Norge för att uppleva naturupplevelser.
  • Lofoten – ligger i norra norge och erbjuder fjäll, fjordar, fiskebyar för den som gillar naturupplevelser. Här kan du upptäcka Lofoten på en häst, surfa, paddla kayak eller bo i en rorbu – lyxig sjöbod. Besök Trollfjorden.
  • Bergen – näst största staden och här ligger magiska trolltunga klippan. Jestedalen glaciären. Idylliska Bryggen med färgglada husen och på Unescos världsarvlista, ett riktigt landmärke. För barn besök Akvariet.
  • Geirangerfjorden – guldkornet fjorden sträcker sig över 15 km och ger många naturupplevelser som vackra vyer av brusande vattenfall och fjäll som du sent kommer glömma. Om ens någongång. Bland dessa finns aktiviteter som paddla kayak, vandra eller titta på vattenfall. Besök vattenfallet de sju systrarna som har en fallhöjd på 250 meter och ta en båttur i Geirangerfjorden. Utsiktsplats över en fjord i Geiranger Skywalk Dalsnibba.

Boende / övernattning i Norge:

För boenden under dina sevärdheter i Norge kolla camping och tält bland annat Geiranger camping, hotell på booking, stugor och rum på airbnb. Udda boende Juvet landskapshotell och Hotel Union i Geiranger.

Missa inte i Norge udda tips:

  • Restaurangen Under utanför fiskebyn Båly
  • Tåg med Flåmsbanan –  1 timmes vacker tågresa i Norge.
  • Kystriksveien Reiseliv erbjuder färdiga cykelpaket resor.
  • Hurtigrutten är en kryssning mellan Bergen och Kirkenes – en resa som borde bli upplevd.
  • Upplev Lofoten på häst för en minnesvärd resa för cirka 1000 kr.

Läs om mina andra resor här!

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3