Kebab på en kvart på färdig kebab när du vill ha något snabbt. Det går också att laga kebab från grunden hemma.
Recept kebab
Kebab med ris
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 700 gram strimlat färdigkryddad kebabkött
- 1 dl vatten
- 1 st köttbuljong
- 2 krm chilipeppar eller paprika
- 1 krm salt och peppar
Instruktioner
- Stek kebab på låg värme i olja i en stekpanna.
- Tillsätt buljong, kryddorna och vattnet. Låt puttra någon kvart tills köttet har fått färg.
Tomatsås
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Lägg tomatpurén i kastrullen. Tillsätt kryddor och vatten och låt det puttra lite tills det blir en sås.
Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt
1 vatten
1 klyfta pressad vitlök
Blanda ihop alla ingredienser till en sås.
Turkiskt ris
2 dl ris
1-2 msk smör
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 krm salt och peppar
Gör så här
- Skölj riset och låt vila i vatten en stund innan.
- Lägg risen i det smälta smöret och låt brynas lite lätt. Om du vill kan du bryna lite vermicelli innan du lägger i riset.
- Tillsätt kryddor och blanda köttbuljongen med hett vatten, så att den löses upp. Häll över riset och blanda.
- Låt koka i cirka 15 minuter eller tills vattnet har kokat in. Täck med en ren handduk så att vattnet dunstar av.
Servera kebaben med ris och häll över tomatsås och yoghurtsås. Smaklig måltid!
Hej Yasemin. Vad gott det ser ut och vilken fin blogg du har.
Jag har bott i Alanya under hösten och skrivit mycket om Turkisk mat på mitt sätt. Det är så härliga råvaror där, lite annat än här hemma.
Glada hälsningar./ Birgitta
Vilket härlig blogg Yasemin! O turkisk mat… perfekt. Du kommer ha mig som en flitig besökare. Kram på dig min vän! /Cathrine
Tack Cathrine, vad glad jag blir. 🙂
Kram på dig med.
Yasemin, jag älskar turkiskt ris!! Ska försöka laga det själv. Undrar vad du använder för ris?
Kram