Goda Nougatfyllda mozartkulor som bakades i vårt härliga julstök. Vi samlades hemma hos en vän och bakade lite olika sötsaker som är vanliga under jul.
Mozartkulor
Bidrag nr 3 av vackra Burcu och Kadriye är perfekt för chokladälskaren. Chokladen som smältes på bilden i tidigare inlägg var för dessa goda mozartkulor. Mmmmm….detta måste ni testa. Det är enkelt att baka mozartkulor, den innehåller nougat, marsipan och doppas sist i choklad. Perfekt att ha i kylen och ta fram när sötsuget kommer.
Recept mozartkulor
Mozartkulor
Portioner: 130 st
Ingredienser
- 125 gram nougat
- 250 gram marsipan
- 150 gram choklad
Instruktioner
- Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
- stelna i kylen.
- Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
- ut tunt.
- Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
- runt nougaten så den täcker helt.
- Hacka chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad.
- Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
- med bakplåtspapper under.
Källa: Tasteline
Mums, vad gott det ser ut.
Vilka fantastiska och snygga mozartkulor!
Åh mozartkulor, det var länge sedan jag åt. kanske skulle försöka göra en variant på sådana.. får kolla julbakschemat 🙂
mozartkulor är så gott 🙂
Låter riktigt smarrigt ! jag gillar båda nugat och choklad så blir det perfekt att prova Yums….
MM: Tack, jag tyckte också att de blev fina. Såg på matplatsen hos Vickan att man kan dekorera dem ännu finare. Det ska jag prova nästa gång.
Erika: Ja jättegott. 🙂
Cecilia: Ja, dem är inte så svåra egentligen.
Cupcakesfluffan: Håller med. Beroende framkallande.
Sana: Ja nougat älskar jag med.