Ceasarsallad med kyckling

Ceasarsallad med kyckling är en favorit som du sent lär glömma. Det här är en enkel variant på salladen då det inte är den klassiska ceasardressingen. Utan istället en sås på avokado som blev väldigt god. Du kommer definitivt att laga detta igen, då det går så smidigt.

Ceasarsallad med kyckling

Kvällens mat ceasarsallad lagar du enkelt ihop på en kvart med inspiration från receptet.  Och att fixa egna krutonger är ju så mycket bättre och lätt som en plätt. Ta fram toastbrödet, dela i bitar och stek i pannan i olja eller laga i ugnen. Ett enkelt sätt att få i dig proteiner från kyckling när du är i farten. Sallad är också en bra matlåda att ta med till jobbet.

Alternativ ceasarsås: Blanda majonäs (2 dl), citronjuice (1/2 dl, dijon (2 tsk), parmesan (1 dl), vilök pressad (1))

Recept Ceasarsallad med kyckling

Ceasarsallad

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • ca 260 gr kycklingfilé
  • 16 st cocktailtomater
  • 10 st rädisor
  • 1 kruka romansallad
  • 1 st avocado
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk creme fraische
  • Riven parmesan salt och peppar.
  • 4-5 stycken skivor formbröd

Instruktioner

  • Strimla kycklinfileérna i små bitar. Lägg in dem i ugnen på 200 grader i cirka 8-10 min tills de får färg.
  • Riv romansalladen, dela körsbärstomaterna och rädisorna i halvor.
  • Skär brödet i centimertunna skivor på ett bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Lägg in i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter tills de får färg och blir knapriga.
  • Mixa avokado, crème fraiche, olivolja, parmesan och kryddor tills den blir slät.
  • Blanda kycklingen, salladsblandningen och dressingen. Gott.

Lämna gärna en kommentar eller recension om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang blir uppskattad. <3

Sugen på mer sallad recept!