Ceasarsallad med kyckling

Det är första gången jag lagar ceasarsallad med kyckling och måste säga att det är en favorit. Det här är en fuskvariant då det inte är den klassiska ceasardressingen utan istället en sås på avokado som blev väldigt god. Kommer definitivt att laga detta igen, då det gick så smidigt.

 
Kvällens mat lagades enkelt ihop på en kvart med inspiration från nätet.  Och att fixa egna krutonger är ju så mycket bättre och lätt som en plätt, som sonen uttrycker det.

Recept Ceasarsallad med kyckling

Ingredienser, 4 portioner
ca 260 gr kycklingfilé
16 st cocktailtomater
10 st rädisor
1 kruka romansallad
1 st avocado
2 tsk olivolja
1 msk creme fraische
Riven parmesan, salt och peppar.
4-5 stycken skivor formbröd
 
Gör så här

Strimla kycklinfileérna i små bitar. Lägg in dem i ugnen på 200 grader i cirka 8-10 min tills de får färg.
Riv romansalladen, dela körsbärstomaterna och rädisorna i halvor.
Skär brödet i centimertunna skivor på ett bakplåtspapper, blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Lägg in i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter tills de får färg och blir knapriga.
Mixa avokado, crème fraiche, olivolja, parmesan och kryddor tills den blir slät.
Blanda kycklingen, salladsblandningen och dressingen. Gott.