Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Kebab med ris
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
turkiskt
Servings:
4
pers
Ingredienser
700
gram
strimlat färdigkryddad kebabkött
1
dl
vatten
1
st
köttbuljong
2
krm
chilipeppar eller paprika
1
krm
salt och peppar
Tomatsås
1
msk
olja
2
msk
tomatpuré
1
dl
vatten
Yoghurtsås
2
dl
turkisk yoghurt
1 -2
msk
vatten
1
klyfta
pressad vitlök
Instruktioner
Stek kebab på låg värme i olja i en stekpanna.
Tillsätt buljong, kryddorna och vattnet. Låt puttra någon kvart tills köttet har fått färg.
Tomatsås:
Lägg tomatpurén i kastrullen. Tillsätt kryddor och vatten och låt det puttra lite tills det blir en sås.
Yoghurtsås:
Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.