Linssoppa med potatis

Turkisk linssoppa med potatis är en vegetarisk soppa jag brukar laga till vardags. En röd linssoppa lagad med morot som kallas mercimek corbasi och är väldigt näringsrik och annorlunda från vanlig linssoppa. Eftersom det finns grönsaker i linssoppa med morot som får koka tillsammans med röda linser i denna goda soppa. Det ger röd linssoppan en krämigare konsistens, en variation av näring, sötman från morot och smak från linserna.

Röd linssoppa recept
Röd linssoppa

Recept på godaste linssoppa full med näring från potatis, morötter, linser.

Turkisk linssoppa med potatis

Vill du göra en enklare och snabbare linssoppa kan du utesluta grönsakerna. Det är också gott att smaksätta den enkla linssoppan med kokosmjölk. 

Jag provade att ta kort under hela lagningen idag på min vegetariska soppa. 

Linssoppa med potatis

Turkisk linssoppa
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: turkiskt
Keyword: soppa
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 2 msk ris
  • 16 dl vatten
  • 2 st morötter
  • 1 st potatis
  • 1 st gullök
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 msk tomatpuré
  • Rödpeppar, torkad el färsk mynta

Instruktioner

  • Skiva morötterna. Hacka potatis och lök i små skivor.
  • Värm oljan i en tryckkokare (kastrull går bra om du inte har någon tryckkokare). Fräs tomatpurén och tillsätt vatten och buljong. När vattnet kokat lägg i potatis, lök, linser, ris och morötterna och koka tills grönsakerna är mjuka. Med tryckkokaren tog det ca. 20 min.
  • Mixa igenom soppan med en handmixer tills den är helt slät.
  • Krydda med mynta, rödpeppar, salt och koka i ytterligare 5 min.

Här är ett annat recept på Ugnsgratinerad grönsakssoppa som jag verkligen gillar.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3