Devil’s food cake
Devil’s food cake
God chokladkaka
Portioner: 8 pers
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 1 dl muscovadosocker- mörkt
- 1 dl sirap- ljus
- 200 g smör- mjukt
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g mörk choklad
Chokladglasyr
- 275 g mörk choklad
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk smör- mjukt
Instruktioner
- Till den här kakan behöver du tre teflonspringformar eller engångsformar, 16–19 centimeter i diameter.
- Sätt ugnen på 185 grader. Smöra formarna. Vispa socker, muscovadosocker, sirap och smör poröst. Separera äggen och rör i äggulorna i smeten.
- Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en bunke. Sikta och vänd i de torra ingredienserna tillsammans med mjölken.
- Hacka chokladen fint och smält den i mikron, rör om då och då så att inte chokladen bränns.
- Vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vänd ner chokladen i smeten och vänd hastigt ner äggvitorna i smeten.
- Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15–17 minuter tills de stannat i mitten. Låt kakorna svalna i formarna.
- Chokladglasyr: Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt glasyren svalna och rör eller mixa i smöret.
- Garnering: Ta ut kakorna ur formarna, vänd dem upp och ner. Skär till kanterna så att de är raka och spritsa eller bred ut ett jämnt lager med glasyr mellan varje botten. Om man spritsar kan man jämna till ytorna med en palett (spara så att det räcker att täcka tårtan med glasyr).
- Lägg ihop bottnarna och täck tårtan med glasyr. Spritsa eller bred på glasyren, jämna till med en palett.
Lämna gärna en kommentar eller recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3