Min guide till Venedig resa

Venedig är ett resmål utan motstycke. En stad som är byggt på vatten. Och det är precis så hänförande som det låter och måste upplevas. Jag känner verkligen att det är en stad jag vill besöka åter under en semester i Italien. Finns många pärlor att upptäcka i Europa och resmål i Italien. Hoppas min guide till Venedig i Italien inspirerar dig till att resa dit.

Det lockar många turister världen över. När jag hörde att staden Venedig sjunker och drabbas av flera översvämningar och att den om några år kanske inte kommer kunna bevaras kände jag att jag måste besöka den. Venedig är verkligen magisk vacker och rogivande med alla broar och kanaler och söta små gondoler som passerar i den. Den fyller hela själen med ny energi. Alla broar, kanaler och arkitektur är en fröjd att se på.

Min guide till Venedig

Resa till Italien med barn: Venedig tips

Vi åkte flyg med Ryan Air till Venedig och tog en båtbuss från flygplatsen till Venedigs Canal Grande. Jag tyckte inte det var jättespeciellt med båt, bättre att åka gondol i stan där det är vackrare, så sparar du några kronor är mitt tips. Du kan även tågluffa till Venedig om du gillar det.

Första dagen var det svårt att hitta runt, det kändes som att vi gick runt och runt i alla trånga små gator. Google maps fungerade inte så bra, hela stan var som en labyrint och allt såg likadant ut till en början. Väl framme tog vi en italiensk glass som smälter i tungan och är alldeles mjuk och gräddig. Att inta den vid en en av de alla broar och bara se på skönheten här är ren nöje. Jag åkte vill Venedig med mina barn, 16 och 10 år och det fungerade bra.

Att göra i Venedig

Bridge Rialto – var väldigt vacker och stor och är den äldsta bron här. Från den får du en fin utsikt över canal grande där du kan åka butbussar. Eller varför inte åka gondol bland alla söta kanaler. Här var det mycket folk och det är inte ovanligt att någon friar här, vilket hände när vi var där. Trots folkmassan var det ändå trevlig sevärdhet, notera att vi var här under höstperioden.
Markusplastsen – är ett vackert torg kantat av massor med charmiga caféer. Här ligger det berömda Café Florian. Café Florian är en typisk klassisk café och en av de äldsta. Inredningen var hänförande och vacker. Även Markuskyrkan ligger här som du kan besöka.

Cafe florian Venedig

Dodgepalatset – gå loss bland konst och fin arkitektur i palatset. Här hade vi en artsy dag. Det finns mycket museer i Venedig att besöka för den konstintresserade.

Klocktornet – ta dig upp för klocktornet för att få en fin utsikt över Venedig.

Utsikt Venedig
Utsikt Venedig

När det kommer till maten i Venedig så var den inte den bästa tycker jag. Men sonen provade sån där svart pasta färgad av bläckfisk. Och pizza åt vi samt massor av söta bakverk som cannoli, tiramisu och andra småkakor. Mest är nog ändå en minnesvärd upplevelse att ta en pizza vid någon mysig kanal. Det samlades massor med människor runt kanalen kvällstid där folk drack vin och åt mat, väldigt mysigt. Det är inte för inte det kallas romantikens stad.

Burano

Utflykter utanför Venedig

Ett besök på ön Burano var det bästa på resan och det tog cirka tre kvart att ta sig hit. Färgglada söta hus och fiskstäder är så mysiga att titta på och det gör en glad samt är bra för att ta foton. Staden dateras bak till 1600-talet och skyddas av lagen och får inte målas i vilken färg som helst. Staden är en hantverksstad, så det finns mycket sånt att titta på speciellt spetshantverk. Bland husen hängde också tvätt och kläder, vilket såg fint och mysigt ut. Här fikade vi och gick runt i timmar innan vi återvände till Venedig.

Murano är en annan ö i närheten och är kända för sin glastillverkning.

Om du vill bada i Venedig kan du åka ut till ön Lido som finns i närheten.

Boende i Venedig

Boenden i Venedig är dyrt. Till slut hittade jag detta fina boende i Venedig som låg centralt, var fräscht och det var riktigt prisvärt dessutom. Vi övernattade på hotell Campiello. Vi fick rummet vid namn ”Classic Double or Twin Room” med ”privat entrance” som precis var vid ingånget till hotellet, vilket var superfint. Det var ett stort rum och vi hade egen ingång. Vi behövde alltså inte gå in i hotellet när vi kom hem på kvällen. Bara när det serverades frukost gick vi via receptionen och mötte andra gäster. Läget och priset var riktigt bra, och frukosten var också varierad. Personalen var trevlig. Kan verkligen rekommendera Hotel Campiello då det låg mitt i centrum. Kolla upp priser för Hotel Campiello på Booking, där jag bokade den.

Hotell Venedig

Tips när du bokar hotell

När jag kollar priser på booking så tittar jag alltid i kalendern om priserna är låga när jag vill boka, om inte kollar jag på ett annat hotell. Alternativet är att kolla hotell först och kolla flygresa sen samt matcha tid. 🙂

Tips när du jämför flygpriser

Jag brukar använda momondo för att jämföra priser. Om jag inte har ett bestämt datum, utan bara ska planera framåt när jag kan resa brukar jag skriva in lite olika destinationer och gå runt i lågpriskalendern för att hitta bästa pris. Har du något fiffigt sätt du söker bra priser på?

Vanliga frågor om Venedig

Hur många dagar behöver man i Venedig?
Jag skulle säga att det räcker med en weekend gott och väl.

Vad ska jag inte missa?
Följ guiden här så bör du se det mesta.

Fler tips på resor i Europa:

Resa till Nice på franska rivieran

Härlig weekend i Rom

Besök Harry Potter museet

Besök rofyllda Paris

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3