Harry Potter museet i Watford

Vi besökte Harry Potter museet i Watford och här ser ni ingången. Tänk att det är här de har spelat in första filmerna. Tanken är bara helt crazy!

Harry Potter muséet i Watford

Harry Potter muséet i Watford

Harry Potter museet i Watford

I hallen kunde man lämna in sin väska och ytterkläder i garderoben. Vi stod först i kö i cirka 15 minuter och kom sedan till rummet där de berättade om skaparna bakom Harry Potter. Därefter togs vi in i biosalongen där de visade en kort snutt med skaparna och filmen.
 
Dörren till Hogwarts skolan fanns bakom bioduken. De som fyllde år ropades fram och tillsammans med guiden öppnade de dörren. Detta ögonblick kändes magisk när man såg in i den stora matsalen, som har utgjort en så stor del av Harry Potter filmernas scener.

Matsalen var helt magisk

Den intresserade kan se hur varje karaktärs kläder ser ut. Matsalen är riktigt stor och att få uppleva den är awesome. Den iakttagande kan se att karaffen på bordet är format som ett grishuvud. Samtidigt som vi går runt pratar guiden om de olika elevhemmen bland annat om Gryffindor och Slytherins kläder.

Utställning med allt du kan tänka dig från filmerna

Här finns varje detalj från filmerna, de olika rummen från filmscenerna. I ett av rummen kan man få filma när man åker på en kvast. Här var det lång kö och dyrt var det att köpa med sig filmen. På en annan station kunde man lära sig olika svärdkast tekniker. Vid ingången fick barnen ett passliknande fodral i vilken barnen kunde stämpla på olika stationer. 

HP_rum1

Restaurang – Perfekt timing för att vila och återhämta

Här kunde man dricka den ökända butterbeer från Harry Potter. Den blev väldigt omtyckt av 8-åringen, som sökte recept när vi kom hem och ville fortsätta dricka drycken. Jag låter bilderna få tala för sig själva. 
 

HP_rum5

HP3

wands

Utomhus fanns nattåget

Här fanns Natttåget, Harry Potter fosterfamiljs hus, bron, motorcykeln, mm.
Sluttampen
Tekniska avdelningen för hur man ex. har fixat Hagrids huvud. Visades noggrant hur det gått tillväga för att skapa honom. I slutet av muséet fanns en shop där man kunde köpa allt från stavar till kläder.

Information om Harry Potter museet

Boka biljett: Biljetter bokar du hemifrån på http://www.wbstudiotour.co.uk/.
Resa dit: Om du åker från London tar du dig dit med tåg från Euston till Watford Junction. Därifrån går det Harry Potter bussar till museet. Från Heathrow går direktbussar.