Harry Potter museum i London

När jag hörde att det fanns ett Harry Potter Museum tänkte jag att jag bara måste ta min son dit. Hans älskar Harry Potter filmerna och böckerna. Vi besökte museet Harry Potter London i Watford. Tänk att det är här de har spelat in första filmerna. Tanken är bara helt crazy!

Harry Potter museum i watford

Harry Potter museum London

Vi stod först i kön i cirka 15 minuter när dem öppnade och kom sedan till rummet där de introducerade med att berätta om skaparna bakom Harry Potter. Väldigt bra mottagande! Därefter togs vi in i biosalongen där de visade en kort snutt med skaparna och filmen.

Dörren till Hogwarts skolan fanns bakom bioduken. De som fyllde år ropades fram och tillsammans med guiden öppnade de dörren. Detta ögonblick kändes magisk när man såg in i den stora matsalen, som har utgjort en så stor del av Harry Potter filmernas scener.

Matsalen var helt magisk

Den nördige kan se hur varje karaktärs kläder ser ut. Matsalen är riktigt stor och att få uppleva den är häftigt. Den iakttagande kan se att karaffen på bordet är format som ett grishuvud. Samtidigt som vi går runt pratar guiden om de olika elevhemmen bland annat om Gryffindor och Slytherins kläder.

Utställning med allt du kan tänka dig från filmerna

Här finns varje detalj från filmerna, de olika rummen från filmscenerna. I ett av rummen kan man få filma sig själv när man åker på en kvast. Lite kul, men här var det lång kö och dyrt var det att köpa med sig filmen. På en annan station kunde man få lära sig olika svärdkast tekniker. Vid ingången fick barnen ett passliknande fodral i vilken barnen kunde stämpla på olika stationer.

 

HP_rum1

Restaurang – Perfekt timing för att vila och återhämta

Här kunde man dricka den ökända butterbeer från Harry Potter. Den blev väldigt omtyckt av 8-åringen, som sökte recept när vi kom hem och ville fortsätta dricka drycken. Jag låter bilderna få tala för sig själva. 
 

HP_rum5

HP3

wands

Utomhus fanns nattåget

Här fanns Natttåget, Harry Potter fosterfamiljs hus, bron, motorcykeln, mm och var roligt att gå runt i.

Sluttampen
Tekniska avdelningen för hur man ex. har fixat Hagrids huvud. Visades noggrant hur det gått tillväga för att skapa honom. I slutet av muséet fanns en shop där man kunde köpa allt från stavar till kläder.

Information om Harry Potter museet

Boka biljett: Biljetter bokar du hemifrån på http://www.wbstudiotour.co.uk/.

Resa dit: Om du åker från London tar du dig dit med tåg från Euston till Watford Junction. Därifrån går det Harry Potter bussar till museet. Från Heathrow går direktbussar.

Fler tips på resor i Europa:

Venedig guide

Härlig weekend i Rom

Besök rofyllda Paris