Skidresa med barnen till Idre Fjäll

Skidresa med barnen till Idre Fjäll ger alltid positiva känslor. Att få uppleva fjällens vackra natur med snövita toppar och magiska solnedgångar är något som etsar sig fast i mitt minne och påminner mig om att hit måste jag tillbaka.

 
Skidresan med barnen till Idre Fjäll
Vi började med att åka bil från Stockholm på morgonen och gjorde ett stopp vid Falu gruva. Sedan fick vi lära oss massor om hur det gick till här för länge sen när man utvann koppar. Därefter gick vi ner 67 meter under jorden och här visade guiden att man brukade elda för att mjuka upp bergen innan de slog på den och då blev det väldigt varmt. Arbetsvillkoren på den här tiden var också väldigt dåliga. Till exempel var stegtrapporna väldigt hala och tappade de sina facklor fick de vänta tills någon annan kom. I slutet av dagen räknade man alltid sina kollegor så att ingen var kvar.
Vi fortsatte vår semesterresa och när vi närmade oss Idre fjäll blev träden längs sidorna av vägen vita som bomull och det kändes härligt att få se så mycket snö.

Att vara ett med naturen
Varje morgon på Idre Fjäll började med att barnen hade skidskola och det gick hur bra som helst. Redan första dagen kunde båda åka ner för barnbacken. Dem fick lära sig olika tekniker för att putsa på åket och få till bättre svängar genom att inte vara så bredbenta, böja sig innan svängen, hoppa för att träna på balansen. Själv passade jag på att åka från toppen i morgontystnaden, med Städjan framför mig och njöt av den vackra naturen. Att känna snön under skidorna, vinden mot kropp och ansikte och njutningen av att åka utför kändes härligt.
 
God mat och mys i stugan
Blir man trött på att åka skidor, vilket är svårt, men i alla fall så finns det massor med annat att göra på en skidresa i Idre Fjäll. Kvalitén på restauranger är hög, det finns en jättemysig våffelstuga längs blåbärsslingan. Sen är Restaurang Utsikten på toppen min favorit, med riktigt bra rätter och supermysig inredning med brasa. Det finns också Afterski för vuxna och ett barn afterski med Aske. Sen finns ju ett stort aktivitetscenter på Idre Fjäll. Vi själva passade på med att mysa i vår egna stuga med bastu och spel om kvällarna.
 
Allt som allt var det riktigt mysigt! Men det bästa är nog ändå när man kan dricka den där varma chokladen när tårna har fryst till. 🙂
 
Läs också om vår resa till Idre men på sommaren. Det är verkligen vackert på sommaren med.