Cheesecake med passionsfrukt

Den här cheesecake med passionsfrukt bjöd jag i förra veckan till fika. Passionsfrukt ovanpå en krämig cheesecake är en riktigt bra kombo.

Cheesecake med passionsfrukt

Cheesecake

Lyckas med din cheesecake

Rumstempererade produkter som färsk, ägg, smör gör att de blandas bättre och blir jämnare. 
Täck botten av formen med bakplåtspapper så får du loss kakan enklare
Prova att baka din cheesecake i vattenbad för att få en jämnare värmefördelning eller baka i varmluft som också fördelar värmen jämnare
Låg ugnstemperatur gör att cheesecake inte bränns och värms upp jämnare
Lämna kvar i eftervärmen i ugnen, så får den svalna i långsam takt och blir jämnare

Recept Cheesecake med passionsfrukt

Ingredienser, 8-10 bitar
10 digestivekex
75 g Arla smör

Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Passionsfruktsås på multi gelésocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare.
2. Smält smöret på låg värme och blanda det med kexsmulorna.
3. Tryck ut massan i en rundform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
5. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min och låt svalna i ugnen i en timme. Ta ut den och låt den svalna i ytterligare någon timme i kylen. 
6. Passionsfruktsåsen gjorde jag genom att koka saften av passionsfrukten med multi gelésocker och garnerade sedan med den.

Källa: Arla