Cheesecake med passionsfrukt

Cheesecake med passionsfrukt bjöd jag i förra veckan till fika. Passionsfrukt ovanpå en fräsch och krämig cheesecake är en riktigt bra smaksensation.

Cheesecake med passionsfrukt
Cheesecake med passion

Lyckas med din cheesecake

Rumstempererade varor som färg ägg, smör gör att de är enklare att blanda och blir jämnare.
Täck botten av formen med bakplåtspapper för att få loss kakan enklare
Prova att baka din cheesecake i vattenbad i ugnen för att få en jämnare värmefördelning eller grädda kakan i varmluft som också fördelar värmen jämnare
Låg ugnstemperatur gör att din cheesecake inte blir bränd och kan få en jämnare värme
Lämna kvar kakan i eftervärmen i ugnen för att den ska svalna i sin egen takt och få en jämnare konsistens

Cheesecake med passionsfrukt

Ingredienser

  • Ingredienser 8-10 bitar
  • 10 digestivekex
  • 75 g Arla smör
  • Fyllning:
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • Passionsfruktsås på multi gelésocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare.
  • Smält smöret på låg värme och blanda det med kexsmulorna.
  • Tryck ut massan i en rundform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min och låt svalna i ugnen i en timme. Ta ut den och låt den svalna i ytterligare någon timme i kylen.
  • Passionsfruktsåsen gjorde jag genom att koka saften av passionsfrukten med multi gelésocker och garnerade sedan med den.