Heta räkor aka scampi, tigerräkor med en asiatisk touch som thaigryta är super gott. En enkel vardagsrätt som du rör ihop på en halvtimme.
Heta räkor med nudlar
Scampi räkor
Portioner: 2 pers
Ingredienser
- 500 g frysta skalade scampi
- 2 bananschaletten lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1-2 msk grön curry pasta salt och vitpeppar
- 2 stjälkar salladslök
- 250 g sugar snaps
- 1 burk kokosmjölk 400 g
- 100 g glasnudlar hackad mynta, cashewnötter
Instruktioner
- Tina scampin.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, ingefära och currypasta.
- Tillsätt scampin och krydda med salt och vitpeppar.
- Hacka salladslök och sugarsnaps grovt. Tillsätt salladslök, sugarsnaps, kokosmjölk till grytan och vänd ner glasnudlarna. Låt småkoka i ca 3 minuter tills nudlarna är färdiga.
- Hacka myntan och vänd ner i grytan. Rosta nötterna och strö dem över rätten.