Heta räkor med glasnudlar

Heta räkor så kallade scampi, tigerräkor med en asiatisk touch med smaker av thaigryta är super gott. En enkel vardagsrätt som du rör ihop på en halvtimme. Räkor är ju svårt att tröttna på eller hur?

Heta räkor

Heta räkor

I den här goda grytan får räkorna sällskap av god doftande vitlök och ingefära. Härliga asiatiska smaker och tillbehör som salladslök och sugarsnaps. Kokosmjölk och glasnudlar och du befinner dig i Asien. Lova mig att prova denna goda rätt. Jag tröttnar då aldrig på denna enkla rätt med räkor.

Vitlök nyttigt

  • Vitlök är näringsrikt och är väldigt effektivt för immunförsvaret.
  • Vitamin A, B och C

Heta räkor med nudlar

Scampi räkor
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid15 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 500 g frysta skalade scampi
  • 2 bananschaletten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1-2 msk grön curry pasta salt och vitpeppar
  • 2 stjälkar salladslök
  • 250 g sugar snaps
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 100 g glasnudlar hackad mynta, cashewnötter

Instruktioner

  • Tina scampin.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, ingefära och currypasta.
  • Tillsätt scampin och krydda med salt och vitpeppar.
  • Hacka salladslök och sugarsnaps grovt. Tillsätt salladslök, sugarsnaps, kokosmjölk till grytan och vänd ner glasnudlarna. Låt småkoka i ca 3 minuter tills nudlarna är färdiga.
  • Hacka myntan och vänd ner i grytan. Rosta nötterna och strö dem över rätten.

Laga min vardagsfavorit rätt Lax med spenat!

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3