Cheesecake med hallon

Bjöds på en jättegod cheesecake med hallon hos min granne i förra helgen. Cheesecake är så krämigt och fräscht till fika.

cheesecake_hallon

Cheesecake med hallon

 
Kloka ord från Emin, 4 år:
– Emin berättade för mig att jag måste äta mer mat, så att min mage kan bli stor och han kan få ett syskon. Så nu vet ni kära vänner, det är så man får barn. 
– Mamma om vi öppnar balkongen lite, då kommer det små myggor. Och om vi öppnar mycket då kommer det stora. Nu vet ni det oxå. 
 
Chessecaken var väldigt god och fräsch. Lite tips för en lyckad cheesecake så se till att ha rumstempererade ägg, färskost och smör så blandas det bättre med varandra. Ha inte för hög ugnsvärme och använd gärna varmluft om du har det. Låt kakan vila i eftervärmen i ugnen i en timme. Låt den sedan svalna i kylen i någon timme till. 

Recept Cheesecake med hallon

Ingredienser, 8-10 bitar
10 digestivekex
75 g Arla smör

Fyllning:
500 g Arla Köket Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Garnering:
Hallonsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel.
  2. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Använd gärna bakplåtspapper så fastnar inte kakan. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
  3. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna i ugnen i en timme. Ta ut och lägg över hallonsås och låt kylas i någon timme till i kylen.